Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προτεραιότητα εμείς, μετά το Twitter, λέει το BBC στους δημοσιογράφους του

Προτεραιότητα εμείς, μετά το Twitter, λέει το BBC στους δημοσιογράφους του

Το BBC ζήτησε από τους δημοσιογράφους του να μεταδίδουν έκτακτα γεγονότα πρώτα στο δημοσιογραφικό μηχανισμό του δικτύου και μετά στο Twitter ενώ και το Sky ζήτησε από τους συντάκτες του να μην αναμεταδίδουν στο Twitter πληροφορίες αν δεν προέρχονται από δημοσιογράφους του Sky. Ωστόσο τίθενται ή επανέρχονται ερωτήματα για την χρήση των social media από μία νεότερη και τεχνολογικά καταρτισμένη γενιά δημοσιογράφων και το πώς μπορούν να τα αξιοποιήσουν «για να χτίσουν μία φήμη ανεξάρτητη από τους οργανισμούς τους».

Το BBC ζήτησε από τους δημοσιογράφους του να μεταδίδουν έκτακτα γεγονότα πρώτα στο δημοσιογραφικό μηχανισμό του δικτύου και μετά στο Twitter.

Οι νέοι κανονισμοί, αναφέρει ο Guardian, ισχύουν για όλο το δημοσιογραφικό προσωπικό, συντάκτες, ανταποκριτές, παραγωγούς.

Στόχος είναι να μεταδίδονται άμεσα οι πληροφορίες χωρίς την (όποια) καθυστέρηση από το να ανέβουν στο Twitter.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα παραμένει να διασφαλίσουμε ότι οι σημαντικές πληροφορίες στους συναδέλφους μας στο BBC και έτσι στο κοινό μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα–και φυσικά όχι αφού φτάσει στο Twitter», ανέφερε ο Κρις Χάμιλτον, social media editor του BBC.

Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι πλέον το εσωτερικό σύστημα του BBC.

Μόλις την Τρίτη, το ειδησεογραφικό κανάλι Sky ζήτησε και αυτό από τους δημοσιογράφους του να μην αναμεταδίδουν πληροφορίες από το Twitter αν προέρχονται από άτομο που δεν εργάζεται για το κανάλι.

Συντάκτης του BBC επισημαίνει στο μπλογκ του, συνεχίζει ο Guardian, ότι το Twitter θέτει σε νέο πλαίσιο τη χρήση των μέσων και τη σπουδή να μεταδοθεί έγκαιρα μία αποκλειστικότητα, μία αιφνιδιαστική εξέλιξη ή μία αναμενόμενη εξέλιξη όπως η ετυμηγορία μίας δίκης.

«Όλοι ψηλαφούμε το δρόμο μας μέσα από την ομίχλη του νέου τοπίου των μέσων ενημέρωσης. Η επανάσταση των social media αλλάζει τις δομές εξουσίας στις αίθουσες σύνταξης και επιτρέπει σε νεότερους δημοσιογράφους –και σε κάποιους μεγαλύτερους– που καταλαβαίνουν το νέο κόσμο να χτίσουν μία φήμη ανεξάρτητη από τους οργανισμούς τους» γράφει πολύ χαρακτηριστικά.

Καταλήγει ότι κάποιο θα ήθελαν να γυρίσουν το χρόνο σε μία παλιότερη και απλούστερη εποχή, «αλλά σχεδόν σίγουρα είναι πολύ αργά για αυτό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024