Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε φάλαινες όρκα «μήνυσαν» το θαλάσσιο πάρκο SeaWorld

Πέντε φάλαινες όρκα «μήνυσαν» το θαλάσσιο πάρκο SeaWorld

Πέντε φάλαινες όρκα αναφέρονται ως ενάγουσες σε μήνυση που άσκησε η ακτιβιστική οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA κατά του θαλάσσιου πάρκου SeaWorld στις ΗΠΑ. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι οι φάλαινες δικαιούνται την ίδια με τους ανθρώπους συνταγματική προστασία από την σκλαβιά. Πιθανότατα οι φάλαινες δεν θα απελευθερωθούν, ωστόσο η οργάνωση δηλώνει ευχαριστημένη που η υπόθεση έφτασε ακόμα και στο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική».

Πέντε φάλαινες όρκα αναφέρονται ως ενάγουσες σε μήνυση που άσκησε η ακτιβιστική οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA κατά του θαλάσσιου πάρκου SeaWorld στις ΗΠΑ.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι οι φάλαινες δικαιούνται την ίδια με τους ανθρώπους συνταγματική προστασία από την σκλαβιά.

Σύμφωνα με την PETA, οι φάλαινες δολοφόνοι αντιμετωπίζονται σαν σκλάβοι, αναγκάζονται να ζουν σε δεξαμενές και να συμμετέχουν καθημερινά σε ψυχαγωγικά προγράμματα στα πάρκα της SeaWorld στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αμερικανικό δικαστήριο θα ακούσει νομικά επιχειρήματα για το εάν θα πρέπει τα ζώα να δικαιούνται της ίδιας συνταγματικής προστασίας με τους ανθρώπους.

Πιθανότατα οι φάλαινες δεν θα απελευθερωθούν, ωστόσο η οργάνωση δηλώνει ευχαριστημένη που η υπόθεση έφτασε ακόμα και στο δικαστήριο.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο άκουσε επιχειρήματα για το εάν τα όντα που ζουν, αναπνέουν, αισθάνονται έχουν δικαιώματα και εάν μπορούν να υποδουλωθούν απλά και μόνο επειδή έτυχε να μην γεννηθούν άνθρωποι» δηλώνει ο δικηγόρος της PETA, Τζέφρι Κερ.

Από την πλευρά του, το νομικό τμήμα του θαλάσσιου πάρκου SeaWorld δήλωσε ότι η υπόθεση αποτελεί χάσιμο χρόνου και πόρων.

«Ούτε η όρκα, ούτε κάποιο άλλο ζώο συμπεριλήφθηκε στο «Εμείς οι άνθρωποι» όταν υιοθετήθηκε το Σύνταγμα» ανέφερε ο δικηγόρος του πάρκου, Θεοντόρ Σο.

Πρόσθεσε ότι εάν η υπόθεση ήταν επιτυχής για την PETA, τότε αυτό θα είχε αντίκτυπο όχι μόνο στη λειτουργία άλλων θαλάσσιων πάρκων και ζωολογικών κήπων, αλλά ακόμα και στη χρήση σκύλων από την αστυνομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024