Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέχιση του χειμώνα «προβλέπει» η μαρμότα-«μετεωρολόγος» στην Πενσυλβάνια

Συνέχιση του χειμώνα «προβλέπει» η μαρμότα-«μετεωρολόγος» στην Πενσυλβάνια

Ο Πανξατόνι Φιλ, η μαρμότα-«μετεωρολόγος», βγήκε από τη φωλιά της στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και είδε τη σκιά της, προβλέποντας έτσι ότι ο χειμώνας θα διαρκέσει άλλες έξι εβδομάδες. Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν στην «πρόβλεψη» με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Η παράδοση λέει ότι αν η μαρμότα βγει από τη φωλιά της στις 2 Φεβρουαρίου και δει τη σκιά της, ο χειμώνας θα συνεχιστεί για άλλες έξι εβδομάδες. Στη δυτική Πενσυλβάνια οι κάτοικοι βασίζονται στις «προβλέψεις» που κάνουν οι μαρμότες για τον καιρό από το 1887.

Ο Πανξατόνι Φιλ, η μαρμότα-«μετεωρολόγος», βγήκε από τη φωλιά της στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και είδε τη σκιά της, προβλέποντας έτσι ότι ο χειμώνας θα διαρκέσει άλλες έξι εβδομάδες.

Η μαρμότα έκανε την εμφάνισή της μπροστά σε ένα πλήθος 18.000 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης της πολιτείας Τομ Κόρμπετ, που συγκεντρώθηκαν στην πόλη Πανξατόνι για τη γιορτή αυτή που οργανώνεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

«Ο Φιλ ανήγγειλε, αντικρίζοντας το πλήθος, ότι βλέπει πολλές σκιές», είπε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης της Μαρμότας, Μάικ Τζόνστον.

Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν στην «πρόβλεψη» με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Η παράδοση λέει ότι αν η μαρμότα βγει από τη φωλιά της στις 2 Φεβρουαρίου και δει τη σκιά της, ο χειμώνας θα συνεχιστεί για άλλες έξι εβδομάδες. Στη δυτική Πενσυλβάνια οι κάτοικοι βασίζονται στις «προβλέψεις» που κάνουν οι μαρμότες για τον καιρό από το 1887.

«Η εκδήλωση αυτή έβαλε το Πανξατόνι στο χάρτη», είπε μία παριστάμενη και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία δέκα χρόνια πραγματικά απογειώθηκε. Είναι το γεγονός της πόλης και στηρίζει την τοπική οικονομία».

Ο κυβερνήτης Κόρμπετ πάντως εμφανίστηκε απογοητευμένος με την «πρόβλεψη». Ήλπιζε, όπως είπε, ότι ο Φιλ θα έφερνε την άνοιξη νωρίτερα από το κανονικό, έτσι ώστε η Πολιτεία δεν θα ξοδέψει χρήματα για ειδικό αλάτι και για αποχιονισμό των δρόμων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024