Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεκάδες τα θύματα της παγωνιάς που πλήττει την ανατολική Ευρώπη

Τουλάχιστον 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας του «πολικού» ψύχους που επικρατεί στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Οι θερμοκρασίες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν πέσει κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές φτάνουν και τους -30. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Τουλάχιστον 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας του «πολικού» ψύχους που επικρατεί στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η παγωνιά έχει αναγκάσει πολλές χώρες να ζητήσουν τη βοήθεια του στρατού, ενώ στήνουν πρόχειρα καταφύγια για τους άστεγους.

Οι θερμοκρασίες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν πέσει κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Τουλάχιστον 30 άτομα -οι περισσότεροι άστεγοι- πέθαναν στην Ουκρανία. Σχεδόν 24.000 άτομα έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε περίπου 1.590 ειδικά διαμορφωμένους χώρους τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Οι Αρχές δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να στήσουν 150 ακόμα κέντρα, καθώς την Τετάρτη αναμένονται στη χώρα έντονες χιονοπτώσεις.

Ο αριθμός των νεκρών στην Πολωνία ανήλθε στους 21 την Τρίτη. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Πολωνίας, κάποιοι από αυτούς πέθαναν από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα που προκλήθηκε από χαλασμένες θερμάστρες.

Οι μετεωρολόγοι στην Πολωνία αναφέρουν ότι οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα πτώση στη χώρα και θα φτάσουν στη διάρκεια της ημέρας τους -20 βαθμούς Κελσίου και τους -30 στη διάρκεια της νύχτας.

Θάνατοι έχουν, επίσης, καταγραφεί και σε άλλες χώρες. Τουλάχιστον οκτώ άτομα πέθαναν στη Ρουμανία. Με -32,5 βαθμούς Κελσίου υποδέχθηκε το Φεβρουάριο η πόλη Ιντοσούρα Μπουζαουλούι στη Ρουμανία, καταγράφοντας τη χαμηλότερη για φέτος θερμοκρασία στη βαλκανική χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία εδάφους ήταν ακόμη χαμηλότερη, -34 βαθμούς.

Πέντε θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Βουλγαρία. Σε «πορτοκαλί συναγερμό» παραμένουν όλες οι περιοχές της χώρας, πλην μίας, η οποία βρίσκεται σε «κίτρινο συναγερμό» (εν δυνάμει επικίνδυνο καιρό).

Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές παραμένει στα επίπεδα-ρεκόρ της Τρίτης, με το θερμόμετρο στην πόλη Κνέζα να έχει «κολλήσει» στους -29 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας του πολικού ψύχους, εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη Βουλγαρία παρέμειναν κλειστά, τα περισσότερα στις περιοχές Βάρνα, Βέλικο Τίρνοβο, Βίντιν και Ντόμπριτς.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι θερμοκρασίες … Σιβηρίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο, συνοδευόμενες από χιόνι και ισχυρούς ανέμους.

Οι Αρχές συστήνουν στους πολίτες να μένουν στο σπίτι και να περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο.

Στη Σερβία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μία γυναίκα και δύο ηλικιωμένοι άνδρες έχασαν τη ζωή τους από περιστατικά που συνδέονται με την κακοκαιρία. Δύο άλλοι 70χρονοι άνδρες αγνοούνται στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί υπάρχουν, επίσης, στη Λιθουανία, τη Βοσνία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα τις τελευταίες 24 ώρες σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας, προκάλεσε καθυστερήσεις στην κίνηση των τραίνων και το κλείσιμο πολλών σχολείων.

Παρά τις χιονοπτώσεις, η κυκλοφορία διεξάγεται με ελάχιστα προβλήματα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, όπως η Τοσκάνη, η Ούμπρια και η Εμίλια-Ρομάνα, η κυκλοφορία απαγορεύθηκε σε φορτηγά άνω των 7,5 τόννων. Ομαλή είναι η κίνηση των τρένων.

Στο Φλετίνο, κοντά στη Ρώμη, ο δήμαρχος έκλεισε τα σχολεία, καθώς το ύψος του χιονιού έφθασε τα 40 εκατοστά, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στους δρόμους.

Στην Τριέστη της βορειοανατολικής Ιταλίας, σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, αναμένονται άνεμοι με ταχύτητα 130 χλμ. την ώρα, ενώ στη Ρώμη είναι πιθανό να χιονίσει τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου είναι έτοιμη να ρίξει στους δρόμους 100 τόννους αλάτι, εάν χρειαστεί.

Χιονίζει, επίσης, στην Αίτνα της Σικελίας, στο Βεζούβιο, κοντά στη Νάπολη, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στη Σαρδηνία.

Η εβδομάδα αυτή θα είναι η πιο ψυχρή στην Ιταλία τα τελευταία 27 χρόνια εξαιτίας κυρίως των ψυχρών ανέμων από τη Σιβηρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024