Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη Μέρκελ στην Κίνα με πιέσεις για μείωση των εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν

Επίσκεψη Μέρκελ στην Κίνα με πιέσεις για μείωση των εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν

Με κάλεσμα προς την κινεζική κυβέρνηση να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν φθάνει την Τετάρτη στο Πεκίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως δηλώνουν κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο. Σφίγγοντας τον κλοιό των πιέσεων γύρω από την Τεχεράνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα την επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο από 1ης Ιουλίου -κίνηση στην οποία αντιτίθεται σφοδρά τόσο το Πεκίνο, όσο και η Μόσχα.

Με κάλεσμα προς την κινεζική κυβέρνηση να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν φθάνει την Τετάρτη στο Πεκίνο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπως δηλώνουν κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο.

Σφίγγοντας τον κλοιό των πιέσεων εξαιτίας του του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα την επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο από 1ης Ιουλίου -κίνηση στην οποία αντιτίθεται τόσο το Πεκίνο, όσο και η Μόσχα.

«Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας η Κίνα να μην αυξήσει τις εισαγωγές [πετρελαίου από το Ιράν]. Θα ήταν καλό η Κίνα να μείωνε τις εισαγωγές» δήλωσε κυβερνητική πηγή στη διάρκεια ενημέρωσης προς δημοσιογράφους για το ταξίδι της καγκελαρίου Μέρκελ στην Κίνα.

Το Πεκίνο επέκρινε το εμπάργκο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση με το επιχείρημα ότι «δεν αποτελεί εποικοδομητική προσέγγιση».

Η Κίνα -η οποία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή αργού παγκοσμίως- αντιτίθεται στην επιβολή μονομερών κυρώσεων εναντίον του ενεργειακού τομέα του Ιράν και έχει αποπειραθεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης που μπορούσε να απειλήσει τις προμήθειές της σε πετρέλαιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024