Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ καταγγέλλουν κανταφικοί σε κέντρα κράτησης της Λιβύης

Βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ καταγγέλλουν κανταφικοί σε κέντρα κράτησης της Λιβύης

Νέες καταγγελίες για βασανιστήρια υποστηρικτών του Καντάφι στα κέντρα κράτησης της Λιβύης έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Κανταφικοί που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης στη Μιζουράτα καταγγέλλουν ότι οι ξυλοκοπούνται και υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ. Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου της πόλης απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Νέες καταγγελίες για βασανιστήρια υποστηρικτών του Καντάφι στα κέντρα κράτησης της Λιβύης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Κανταφικοί που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης στη Μιζουράτα δήλωσαν στο BBC ότι οι ξυλοκοπούνται και υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ.

«Με πήγαν για ανάκριση σε ένα χώρο που χρησιμοποιείται από τον στρατό» είπε ένας από τους κρατούμενος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Το πόδι μου ήταν ήδη σε άσχημη κατάσταση, όταν με πήγαν εκεί. Ενώ με ανέκριναν συνέχισαν να με χτυπούν στο πόδι μου και αυτό πρήστηκε ακόμη περισσότερο» είπε.

Σε άλλες περιπτώσεις κρατούμενοι ισχυρίζονται ότι οι βασανισμοί συνέβησαν πριν ακόμη φτάσουν στα κέντρα κράτησης.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου της πόλης απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ναβί Πιλάι κάλεσε τη μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο όλων των κέντρων κράτησης.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή της αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες και έχει δει κρατουμένους με ανοιχτές πληγές στο κεφάλι, τα άκρα και την πλάτη. Καταγγέλλει συγκεκριμένα το βασανισμό κανταφικών σε κέντρα κράτησης της Τρίπολης, της Μιζουράτα και της Γκεριάν.

«Τα βασανιστήρια διαπράττονται από επίσημα στελέχη του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και από μεγάλο αριθμό ανδρών που ανήκουν σε ένοπλες πολιτοφυλακές και επιχειρούν έξω από κάθε νομικό πλαίσιο» δήλωσε εκπρόσωπος της εδρεύουσας στο Λονδίνο οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη Μιζουράτα, καταγγέλλοντας ότι ζητείται από το προσωπικό τους να φροντίσουν κρατούμενους που υποβάλλονται σε βασανιστήρια ώστε να συνεχιστεί ο βασανισμός τους…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024