Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Νιγηρία

Εκατοντάδες νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Νιγηρία

Πολλαπλές εκρήξεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 160 άτομα και τραυμάτισαν δεκάδες στην πόλη Κάνο της βόρειας Νιγηρίας, σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων που οι Αρχές θεωρούν ότι ήταν συντονισμένες. Ανάμεσα στους στόχους ήταν τέσσερα αστυνομικά τμήματα, η έδρα της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας, καθώς και τα γραφεία διαβατηρίου και μετανάστευσης. Οι Αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, ενώ υπό το φόβο νέων επιθέσεων αναβλήθηκαν οι διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, Σάββατο στο Λάγος. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ με ανακοίνωσή της.

Πολλαπλές εκρήξεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 160 άτομα και τραυμάτισαν δεκάδες στην πόλη Κάνο της βόρειας Νιγηρίας σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων που οι Αρχές θεωρούν ότι ήταν συντονισμένες.

Υπό το φόβο νέων επιθέσεων δεν θα πραγματοποιηθούν οι διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν το Σάββατο στο Λάγος κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης.

Οι Αρχές στην πόλη Κάνο επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων.

Ανάμεσα στους στόχους ήταν τέσσερα αστυνομικά τμήματα, η έδρα της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας, καθώς και τα γραφεία διαβατηρίου και μετανάστευσης.

«Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ και δεν μπορώ ακόμα να νιώσω το σώμα μου» δήλωσε ο Αμπού Γκάμπριελ της κρατικής υπηρεσίας αρωγής για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στην πολιτεία Κανό. «Άκουσα θόρυβο και μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας και ακολούθησαν καπνός, φωνές και σύγχυση. Λίγη ώρα μετά ακούστηκαν και άλλες εκρήξεις από παντού στο κέντρο της πόλης» πρόσθεσε.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης και στην πόλη Γεναγκόα, στην πολιτεία Μπαγέλσα, στη νότια Νιγηρία, από τις οποίες δεν υπάρχουν θύματα.

Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ με ανακοίνωσή της.

Η οργάνωση που ανέφερε ότι οι επιθέσεις έγιναν σε εκδίκηση για τις συλλήψεις μελών της στην Κάνο, έχει κλιμακώσει τις ενέργειές της στη Νιγηρία τις τελευταίες εβδομάδες, σκοτώνοντας τουλάχιστον πενήντα ανθρώπους μετά τα Χριστούγεννα, όταν είχε σημειωθεί μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων εναντίον εκκλησιαζόμενων.

Η Μπόκο Χαράμ καλεί να επιβληθεί ο κορανικός νόμος, η Σαρία, σε ολόκληρη τη Νιγηρία, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης ανάμεσα στο χριστιανικό νότο και τον μουσουλμανικό βορρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024