Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι σε προσάραξη κρουαζιερόπλοιου κοντά στην Τοσκάνη

Τρεις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι σε προσάραξη κρουαζιερόπλοιου κοντά στην Τοσκάνη

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε κοντά στο νησί Τζίλιο στην Τοσκάνη -με δεκάδες να συνεχίζουν να αγνοούνται. Στο πλοίο επέβαιναν περισσότερα από 4.000 άτομα, κυρίως Ιταλοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Βρετανοί. Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν όταν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και το πλοίο προσάραξε, με τους διασωθέντες να περιγράφουν σκηνές χαοτικής εκκένωσης. Χιλιάδες άτομα έσπευσαν στις σωστικές λέμβους και άλλοι πήδηξαν στο νερό και κολύμπησαν μέχρι την ακτή.

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε κοντά στο νησί Τζίλιο στην Τοσκάνη, με δεκάδες ακόμη να αγνοούνται. Οι πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων περιγράφουν σκηνές χαοτικής εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου.

Ανησυχία για περισσότερα θύματα προκαλεί το ότι, αρκετές ώρες μετά το περιστατικό, 69 άτομα συνεχίζουν να αγνοούνται παρά το ότι το δυστύχημα σημειώθηκε πολύ κοντά στην ακτή. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις υποβρύχιες έρευνες για εγκλωβισμένους.

Τρία πτώματα έχουν ανασυρθεί από το νερό, ενώ σύμφωνα με την Ακτοφυλακή αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για έξι νεκρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι δύο Γάλλοι επιβάτες και ένας Περουβιανός, μέλος του πληρώματος.

Στο πλοίο επέβαιναν περισσότερα από 4.000 άτομα (περίπου 3.200 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα). Τρεις Έλληνες που βρίσκονταν ανάμεσα στους επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και επιστρέφουν στην Αθήνα.

Χίλιοι από τους επιβάτες ήταν Ιταλοί, 500 Γερμανοί και 160 Γάλλοι, ενώ ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και Βρετανοί πολίτες.

Μέχρι και δώδεκα ώρες μετά το περιστατικό, δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη η επί ξηράς καταμέτρηση των διασωθέντων.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, αναχώρησε την Παρασκευή από την Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη.
{{{ map }}}
Την ώρα που οι επιβάτες δειπνούσαν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και ενημερώθηκαν ότι το πλοίο αντιμετωπίζει ηλεκτρολογικά προβλήματα, δήλωσε επιβάτης στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

To 290 μέτρων κρουαζιερόπλοιο προσάραξε και νερά άρχισαν να εισρέουν, ενώ δόθηκαν εντολές για την εκκένωση του πλοίου.

Πανικός επικράτησε στο Costa Concordia. Ηλικιωμένοι επιβάτες έβαλαν τα κλάματα, χιλιάδες άτομα έσπευσαν στις σωτήριες λέμβους ή προσπάθησαν να φτάσουν στην ακτή κολυμπώντας.

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η διαδικασία εκκένωσης έγινε χωρίς καμία οργάνωση, και σε ορισμένες περιπτώσεις οι λέμβοι καθυστέρησαν να καθελκυστούν. Οι επιβάτες φιλοξενούνται στο Τζίλιο σε σχολεία, ξενοδοχεία και άλλους χώρους.

Η ιταλική εταιρεία στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, η Costa Crociera, δεν έχει ανακοινώσει τι προκάλεσε το ατύχημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024