Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Αργεντινοί εμψυχώνουν την Κριστίνα Φερνάντες πριν την επέμβαση για καρκίνο

Οι Αργεντινοί εμψυχώνουν την Κριστίνα Φερνάντες πριν την επέμβαση για καρκίνο

Εκατοντάδες υποστηρικτές της προέδρου της Αργεντινής έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, όπου θα υποβληθεί η Κριστίνα Φερνάντες σε επέμβαση για καρκίνο του θυρεοειδούς. Οι Αργεντίνοι εμψυχώνουν την εξαιρετικά δημοφιλή πρόεδρο κρατώντας φωτογραφίες της, αφίσες και κάρτες με ευχές για ταχεία ανάρρωση. Το κύμα συμπαράστασης ξεκίνησε με αγρυπνία έξω από το νοσοκομείο στην Πιλάρ στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες και «εξαπλώνεται» στην Πλάσα ντε Μάγιο και σε μεγάλες πλατείες της Αργεντινής.

Εκατοντάδες υποστηρικτές της προέδρου της Αργεντινής έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες, όπου θα υποβληθεί η Κριστίνα Φερνάντες σε επέμβαση για καρκίνο του θυρεοειδούς. Οι Αργεντίνοι εμψυχώνουν τη δημοφιλή πρόεδρο κρατώντας φωτογραφίες της, αφίσες και κάρτες με ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Το κύμα συμπαράστασης ξεκίνησε με αγρυπνία έξω από το νοσοκομείο στην Πιλάρ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το Μπουένος Άιρες, και «εξαπλώνεται» στην Πλάσα ντε Μάγιο και σε μεγάλες πλατείες της Αργεντινής όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Η 58χρονη Κριστίνα Φερνάντες διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας στην προεδρία έπειτα από μία θριαμβευτική εκλογική νίκη.

Μετά την επέμβαση θα ακολουθήσει περίοδος ανάρρωσης έως τις 24 Ιανουαρίου και στο διάστημα αυτό τα ηνία θα κρατά ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής Αμάντο Μπουδού.

Ο καρκίνος διαγνώστηκε σε εξετάσεις ρουτίνας και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προεδρίας δεν έχει εντοπιστεί μετάσταση. Εφόσον ο καρκίνος του θυρεοειδούς διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο υπάρχουν υψηλές πιθανότητες ανάκαμψης.

Αφότου έγινε γνωστό πως η Κριστίνα Φερνάντες πάσχει από καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας -καρκινοπαθής και ο ίδιος- ξεσήκωσε σάλο, αναρωτώμενος «μήπως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μυστική τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο στους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής».

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν φρικτές και καταδικαστέες τις δηλώσεις Τσάβες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024