Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαντασμαγορικά πάρτι σε όλο τον πλανήτη για την υποδοχή του 2012

Φαντασμαγορικά πάρτι σε όλο τον πλανήτη για την υποδοχή του 2012

Ο κόσμος υποδέχθηκε το 2012 γνωρίζοντας ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, ελπίζοντας όμως στο καλύτερο. Τις πρώτες ώρες του Νέου Έτους, οι σκοτούρες έδωσαν τη θέση τους σε φαντασμαγορικά πάρτι με πυροτεχνήματα, τραγούδια, ευχές και προσευχές. Φυσικά από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείψει η Lady Gaga. Και όταν ξημέρωσε η πρώτη μέρα του Νέου Έτους, οι γενναίοι έπεσαν σε παγωμένες λίμνες και θάλασσες. Για το καλό. Δείτε το φωτορεπορτάζ με την υποδοχή του Νέου Έτους σε όλο τον κόσμο.

Η αρχή έγινε στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, για να ακολουθήσουν σταδιακά όλες οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη. Ο κόσμος υποδέχθηκε το 2012 γνωρίζοντας ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά ελπίζοντας στο καλύτερο.

Τις πρώτες ώρες του Νέου Έτους, πάντως, οι σκοτούρες έδωσαν τη θέση τους σε φαντασμαγορικά πάρτι με πυροτεχνήματα, τραγούδια, ευχές και χαμόγελα.

Η κακοκαιρία που επικράτησε στη Νέα Ζηλανδία οδήγησε στην ακύρωση κάποιων υπαίθριων εκδηλώσεων, ωστόσο τα πυροτεχνήματα στο Όκλαντ είχαν για άλλη μια φορά την τιμητική τους.

Πιστό στους εορτασμούς για την έλευση του νέου έτους και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου έλαβε χώρα ένα φαντασμαγορικό σόου, όπως κάθε χρόνο.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια θεατές είχαν πάρει θέση για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτεί την αλλαγή της χρονιάς.

Στη Βραζιλία η βροχή εμπόδισε τους εορτασμούς στο Ρίο ντε Ζανέιρο: η ρίψη πυροτεχνημάτων στην παραλία της Κοπακαμπάνα έγινε υπό βροχή.

Το Λονδίνο γιόρτασε την έλευση μιας ολυμπιακής χρονιάς με τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στον Τάμεση που ακολουθούν τους δώδεκα κτύπους από τον Big Ben.

Οι Βρετανοί γιορτάζουν φέτος και τα 60 χρόνια από την άνοδο της Ελισάβετ Β’ στο θρόνο.

Στη Μόσχα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη ρίψη πυροτεχνημάτων στην Κόκκινη Πλατεία, ενώ στο Βερολίνο πάνω από 400 χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βραδενβούργου.

Μέγα πλήθος και στο Παρίσι, όπου πάνω από 360 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία και κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Στην Ιταλία, 60 χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία για να υποδεχθούν το νέο χρόνο.

Στη Ρώμη, περίπου 300 χιλιάδες Ρωμαίοι και τουρίστες παρακολούθησαν ένα σόου στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο οι γιορτές και οι παραδοσιακές κροτίδες, τα πυροτεχνήματα και οι πυροβολισμοί στον αέρα, προκάλεσαν δύο θανάτους.

Ανήμερα οι γενναίοι Ρωμαίοι έπεσαν στα νερά του Τίβερη, όπως συνηθίζεται.

Στο Άμστερνταμ, δύο γιγάντιες φουσκωτές κούκλες, ένας άνδρας και μια γυναίκα ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, περπάτησαν ο ένας προς τον άλλον για να φιληθούν ακριβώς τα μεσάνυχτα υπό το βλέμμα χιλιάδων θεατών.

Σε περιοχές της βόρειας Ολλανδίας, οι πλέον θαρραλέοι συνέχισαν το πάρτι στα παγωμένα νερά της βορείας Θάλασσας.

Στη Βιένη, ο «Χορός του Αυτοκράτορα» ανοιξε στο αυτοκρατορικό χειμερινό ανάκτορο των Αψβούργων, την παραδοσιακή εποχή των βιενέζικων χορών, ενώ στο Βελιγράδι, χιλιάδες άνθρωποι εγκαινίασαν, με πυροτεχνήματα, την πρώτη γέφυρα που κατασκευάστηκε στην πρωτεύουσα έπειτα από περισσότερα από 40 χρόνια.

Στην Αθήνα οι εορτασμοί είχαν επίκεντρο την πλατεία Κοτζιά, ενώ τα πυροτεχνήματα φώτισαν για μια ακόμα χρονιά τον ουρανό πάνω από το αιώνιο μνημείο της Ακρόπολης.

Οι εορτασμοί αυτοί ήταν η ευκαιρία για την Ευρώπη να γυρίσει σελιδα από ένα annus horribilis που σημαδεύτηκε από την αμφισβήτηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και την απειλή μιας ύφεσης.

Στα παραδοσιακά μηνύματά τους για το Νέο Έτος οι ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν τους συμπατριώτες τους να απαντήσουν στην πρόκληση της κρίσης.

Στη Μέση Ανατολή, το Ντουμπάι υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με ένα επιβλητικό πυροτέχνημα που φώτισε τον Burj Dubai, τον πιο ψηλό πύργο στον κόσμο (828 μέτρα).

Η Αραβική Ανοιξη, με την πτώση του αιγυπτιακού, του τυνησιακού και του λιβυκού καθεστώτος, ήταν παρούσα στο πνεύμα κατά το πέρασμα στο νέο έτος.

Κυρίως στο Κάιρο, όπου μια συναυλία με κεριά οργανώθηκε στην πλατεία Ταχρίρ στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους κατά την εξέγερση του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Στο Πακιστάν, όπου η παράδοση είναι να ρίχνονται βολές στον αέρα για τον εορτασμό της νέας χρονιάς, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου εξήντα τραυματίστηκαν από τέτοιες βολές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024