Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδικάζει η διεθνής κοινότητα τις αιματηρές επιθέσεις στη Νιγηρία

Καταδικάζει η διεθνής κοινότητα τις αιματηρές επιθέσεις στη Νιγηρία

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων σε εκκλησίες της Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Για τρομοκρατικές ενέργειες κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος, ενώ για άνανδρες επιθέσεις μιλά η Βρετανία. Η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χάραμ» ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα.

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων σε εκκλησίες της Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Για τρομοκρατικές ενέργειες κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος, ενώ για άνανδρες επιθέσεις μιλά η Βρετανία.

Η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χάραμ» (σημαίνει ‘Αγορεύεται η Δυτική Εκπαίδευση’) ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα.

Η οργάνωση -που επιδιώκει την επιβολή της Σαρία- είχε πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στα γραφεία του ΟΗΕ στην Αμπούτζα τον Αύγουστο το 2001 σκοτώνοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους, ενώ είχε «υπογράψει» σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Τζος την παραμονή των Χριστουγέννων του 2010.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δήλωσε ότι οι «οι βιαιότητες κατά αθώων πολιτών αποτελούν αδικαιολόγητη επίθεση στη συλλογική μας ασφάλεια και Ελευθερία».

«Καταδικάζουμε αυτήν την παράλογη βία και την τραγική απώλεια ζωών την ημέρα των Χριστουγέννων» ανέφερε ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας: «Ήλθαμε σε επαφή με Νιγηριανούς αξιωματούχους σχετικά με αυτές που μοιάζουν να είναι τρομοκρατικές ενέργειες και δεσμευτήκαμε να τους βοηθήσουμε να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στην δικαιοσύνη».

«Καταδικάζουμε αυτή την παράλογη βία και την τραγική απώλεια της ανθρώπινης ζωής ανήμερα των Χριστουγέννων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς τον λαό της Νιγηρίας και ιδιαίτερα προς εκείνους που έχασαν συγγενείς και αγαπημένα τους πρόσωπα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε την «αλληλεγγύη στον αγώνα [της Νιγηρίας] κατά της τρομοκρατίας», ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε: «Ακόμα και την ημέρα των Χριστουγέννων, ο κόσμος δεν έχει καταφέρει να γλιτώσει από τη δειλία και τον φόβο της τρομοκρατίας».

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ούλιαμ Χέιγκ έκανε λόγο για «άνανδρες επιθέσεις» που στόχευσαν «οικογένειες οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί εν ειρήνη και προσεύχονταν για να γιορτάσουν την ημέρα που συμβολίζει την αρμονία και την καλή θέληση προς τους άλλους».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα στείλει ιατροφαρμακευτική βοήθεια στη Νιγηρία και «καταδίκασε απερίφραστα αυτές τις επιθέσεις».

Το Βατικανό υποστήριξε ότι οι επιθέσεις εναντίον των εκκλησιών ήταν πράξεις «τυφλού μίσους», που επιδιώκουν να προκαλέσουν «ακόμη περισσότερο μίσος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024