Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξωση και δεκάδες συλλήψεις για το κίνημα Occupy και στο Σαν Φρανσίσκο

Έξωση και δεκάδες συλλήψεις για το κίνημα Occupy και στο Σαν Φρανσίσκο

Άλλη μία κατασκήνωση διαδηλωτών, αυτή τη φορά στο Σαν Φρανσίσκο, διέλυσε η αστυνομία προχωρώντας σε πολλές δεκάδες συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών. Στους διαδηλωτές δόθηκε χρόνος για να φύγουν και όταν αρνήθηκαν επενέβησαν οι αστυνομικοί που προχώρησαν και σε περίπου 70 συλλήψεις. Ωστόσο το κίνημα προσανατολίζεται πλέον στην κατάληψη κατασχεμένων κατοικιών και στην συμπαράσταση όσων έχασαν την κατοικία τους μετά από πλειστηριασμό.

Άλλη μία κατασκήνωση διαδηλωτών, αυτή τη φορά στο Σαν Φρανσίσκο, διέλυσε η αστυνομία προχωρώντας σε πολλές δεκάδες συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών.

Η αστυνομία επενέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης και έδωσε διορία μόλις πέντε λεπτών στους διαδηλωτές για να απομακρύνουν τις περίπου 100 σκηνές που είχαν σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Στο χώρο, την πλατεία Τζάστιν Χέρμαν, βρίσκονταν περίπου 150 διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν και οι αστυνομικοί επενέβησαν για να διαλύσουν την κατασκήνωση (που είχε στηθεί στα μέσα Οκτωβρίου) ενώ προχώρησαν και σε περίπου 70 συλλήψεις.

Παράλληλα μερικοί αστυνομικοί απέκλεισαν τον χώρο για να εμποδίσουν την επιστροφή των μελών του κινήματος.

Όπως αναφέρει το Associated Press, από την αστυνομία υποστήριξαν ότι προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με το κίνημα αλλά δεν κατέληξαν πουθενά.

Η δημαρχία λέει ότι η επέμβαση της αστυνομίας ήταν «μετρημένη και ισορροπημένη» και επισήμανε ότι υπέδειξε άλλο σημείο για τους διαδηλωτές αλλά και η δική τους προσπάθεια συμφωνίας δεν κατέληξε.

Μετά από συνεχείς (και επιτυχημένες) προσπάθειες των Αρχών για έξωση των διαδηλωτών του κινήματος από τους δημόσιους χώρους, τα μέλη του προσπαθούν να μεταφέρουν τη δράση τους σε κατοικίες που είχαν κατασχεθεί και παραμένουν άδειες.

Ήδη σε περισσότερες από 20 πόλεις έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις υπέρ των εκατομμυρίων ιδιοκτητών κατοικιών που έχασαν τις κατοικίες τους τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια λόγω της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια. Σε άλλες περιπτώσεις προσπαθούν να εμποδίσουν πλειστηριασμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024