Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέλη του διπλωματικού της προσωπικού στο Ιράν ανακαλεί η Γαλλία

Μέλη του διπλωματικού της προσωπικού στο Ιράν ανακαλεί η Γαλλία

Η γαλλική πρεσβεία στο Ιράν αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα και να μειώσει την παρουσία της στη χώρα, ανέφερε διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας θα επιστρέψουν στη Γαλλία. Εν τω μεταξύ, στην Τεχεράνη έφτασαν οι Ιρανοί διπλωμάτες που αποχώρησαν από τη Βρετανία, μετά από σχετικό αίτημα του Φόρεϊν Όφις.

Η γαλλική πρεσβεία στο Ιράν αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα και να μειώσει την παρουσία της στη χώρα, ανέφερε διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας θα επιστρέψουν στη Γαλλία.

Το μέτρο θα αφορά διπλωμάτες και τις οικογένειές τους.

Εν τω μεταξύ, στην Τεχεράνη έφτασαν οι Ιρανοί διπλωμάτες που αποχώρησαν από τη Βρετανία, μετά από σχετικό αίτημα του Φόρεϊν Όφις.

Ομάδα ατόμων βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να τους υποδεχθεί και φώναζαν συνθήματα όπως «Θάνατος στη Βρετανία». Οι 25 διπλωμάτες έφυγαν βιαστικά από τους πίσω διαδρόμους του αεροδρομίου.

Η ένταση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε χώρες της Δύσης και το Ιράν, κλιμακώθηκε μετά την εισβολή στην πρεσβεία της Βρετανίας στην Τεχεράνη. Την Τετάρτη ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο θα κλείσει την πρεσβεία στην ιρανική πρωτεύουσα.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν, επίσης, ότι ανακαλούν τους πρεσβευτές τους στην Τεχεράνη για διαβουλεύσεις, ενώ η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει για προληπτικούς λόγους την πρεσβεία της.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βρεθεί στο χειρότερο σημείο από το 1989, οπότε η Βρετανία πρόσφερε κάλυψη στον συγγραφέα Σαλμάν Ράσντι το βιβλίο του οποίου «Σατανικοί στίχοι» θεωρήθηκε βλάσφημο από το ιρανικό καθεστώς.

H Τεχεράνη και δυτικές χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις έντονες υποψίες της ΙΑΕΑ ότι αποσκοπεί στην παραγωγή πυρηνικών όπλων και όχι για την παραγωγή ενέργειας, όπως ισχυρίζεται το Ιράν.

Το τελευταίο ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία και ΕΕ ενίσχυσαν τις κυρώσεις τους κατά του Ιράν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024