Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποβαθμίζει το Ιράν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βρετανία

Υποβαθμίζει το Ιράν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βρετανία

Τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βρετανία υποβαθμίζει το Ιράν σε αντίποινα για την επιβολή κυρώσεων στις ιρανικές τράπεζες με φόντο το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Σχετική πρόταση νόμου -που δείχνει την «έξοδο» στον Βρετανό πρεσβευτή- εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή και το ιρανικό Συμβούλιο Διαφύλαξης του Συντάγματος. Καταδικάζει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον· συναντώνται εκτάκτως στην Τεχεράνη οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βρετανία υποβαθμίζει το Ιράν σε αντίποινα για την επιβολή κυρώσεων στις ιρανικές τράπεζες με φόντο το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Σχετική πρόταση νόμου -που δείχνει την «έξοδο» στον Βρετανό πρεσβευτή- εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή και το ιρανικό Συμβούλιο Διαφύλαξης του Συντάγματος.

Καταδικάζει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ συναντώνται εκτάκτως στην Τεχεράνη οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συζητήσουν την αντίδρασή τους.

Ο νόμος για την υποβάθμιση των ιρανικών σχέσεων με τη Βρετανία εγκρίθηκε την Κυριακή από το 87% των βουλευτών και τη Δευτέρα έλαβε την οριστική, ομόφωνη έγκριση από τα μέλη του Συμβουλίου Διαφύλαξης του Συντάγματος που διαθέτει τον τελικό λόγω επί των νομοθετημάτων.

Το ιρανικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ορισμένοι βουλευτές φώναζαν «θάνατος στη Βρετανία» κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας.

«Λυπούμαστε για την απόφαση απέλασης του πρεσβευτή μας» δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πρεσβευτές της ΕΕ συναντώνται στην Τεχεράνη, ενώ το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί και το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ την Πέμπτη.

«Εάν η ιρανική κυβέρνηση ενεργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο [προχωρήσει στην απέλαση του πρεσβευτή], θα αντιδράσουμε αποφασιστικά σε συνεννόηση με τους διεθνείς μας εταίρους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024