Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαίωσε το Ιράν τη σύλληψη «12 κατασκόπων της CIA»

Επιβεβαίωσε το Ιράν τη σύλληψη «12 κατασκόπων της CIA»

Το επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν 12 κατασκόπους της CIA να συλλαμβάνονται στο Ιράν. Σύμφωνα με Ιρανό βουλευτή, οι συλληφθέντες είχαν ως στόχο το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και συνεργάζονταν με την ισραηλινή Μοσάντ.

Το επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν 12 κατασκόπους της CIA να συλλαμβάνονται στο Ιράν.

Σύμφωνα με Ιρανό βουλευτή, οι συλληφθέντες είχαν ως στόχο το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και συνεργάζονταν με την ισραηλινή Μοσάντ και άλλες μυστικές υπηρεσίες της περιοχής.

Πριν από μερικές ημέρες το δίκτυο ABC είχε μεταδώσει ότι περισσότεροι από 12 κατάσκοποι που εργάζονταν για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) στο Ιράν και το Λίβανο συνελήφθησαν και είχαν εκφράσει φόβους ότι είχαν ήδη εκτελεστεί ή θα εκτελεστούν.

«Οι ΗΠΑ και τα μέσα κατασκοπείας του σιωνιστικού καθεστώτος προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν τις περιφερειακές υπηρεσίες πληροφοριών, τόσο εντός, όσο και εκτός του Ιράν, προκειμένου να καταφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα για τη χώρα μας» φέρεται να είπε ο βουλευτής Παρβίζ Σορούρι.

«Ευτυχώς, αυτά τα βήματα απέτυχαν, εξαιτίας των γρήγορων μέτρων που έλαβαν αξιωματούχοι του Υπουργείου Πληροφοριών» είπε.

Οι πληροφοριοδότες είχαν στρατολογηθεί από την CIA για δύο δίκτυα κατασκοπείας με στόχο το Ιράν και την εδρεύουσα στη Βηρυτό Χεζμπολάχ -που θεωρείται από τις ΗΠΑ τρομοκρατική οργάνωση υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη.

Στον Λίβανο, στέλεχος της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε την είδηση. «Οι μυστικές υπηρεσίες του Λιβάνου εξάλειψαν τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, σε αυτό που είναι πλέον γνωστό ως «πόλεμος πληροφοριών»» είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κωδικός: Pizza

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει το ABC, δύο διπλοί πράκτορες της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό προσποιήθηκαν ότι εργάζονταν για τη CIA. Κατ’ αυτό τον τρόπο η Χεζμπολάχ έμαθε ποιο είναι το εστιατόριο όπου είχαν συναντήσεις αξιωματούχοι της CIA με μυστικούς πράκτορες.

Η CIA χρησιμοποιούσε την κωδική ονομασία «Pizza» όταν συζητούσε για τον τόπο συνάντησης με τους πράκτορές της και σύμφωνα με δύο πρώην αξιωματούχους της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ η τοποθεσία είναι η Pizza Hut της Βηρυτού. Νυν αξιωματούχος διέψευσε την συγκεκριμένη πληροφορία.

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Χεζμπολάχ αναγνώρισε έτσι τουλάχιστον 12 πληροφοριοδότες και τις ταυτότητες αρκετών μελών της CIA. Ένας άλλος πρώην αξιωματούχος της CIA δήλωσε ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών αγνόησε προειδοποιήσεις ότι επιχείρηση μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας της επιλογής του ίδιου σημείου για τις συναντήσεις.

Την ίδια στιγμή που η Χεζμπολάχ ανακάλυπτε το δίκτυο κατασκόπων στη Βηρυτό, οι ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυπταν μία μυστική μέθοδο επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν οι πληρωμένοι πληροφοριοδότες της CIA στη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024