Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, σύμφωνα με το Μεταβατικό Συμβούλιο

Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, σύμφωνα με το Μεταβατικό Συμβούλιο

Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι. Ο υπουργός δήλωσε ότι την ώρα της σύλληψής του, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ προσπαθούσε να διαφύγει στον Νίγηρα. Ο γιος του Καντάφι μεταφέρεται στην πόλη Ζιντάν.

Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.

«Ο Σαΐφ αλ- Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη» δήλωσε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι την ώρα της σύλληψής του, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ προσπαθούσε να διαφύγει στον Νίγηρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της μεταβατικής κυβέρνησης και άλλους αξιωματούχους, ο Σαΐφ αλ- Ισλάμ και σωματοφύλακές του, μεταφέρθηκαν στην πόλη Ζιντάν.

Μαζί τους δεν υπήρχαν άλλοι αξιωματούχοι από το έκπτωτο καθεστώς Καντάφι, ενώ η υγεία του Σάιφ αλ- Ισλάμ ήταν σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι ο Σαΐφ αλ- Ισλάμ θα
κρατηθεί στην Ζιντάν μέχρι να υπάρξει μία κυβέρνηση στην οποία να παραδοθεί. Η λιβυκή κυβέρνηση αναμένεται να σχηματιστεί μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, που θεωρείτο κάποτε ως ο «διάδοχος» του Μουαμάρ Καντάφι, κρυβόταν τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά τη δολοφονία του πατέρα του.

Μετά την έναρξη του εμφυλίου, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ είχε γίνει το «πρόσωπο» του καθεστώτος στα διεθνή ΜΜΕ, δίνοντας (πριν την έκδοση διεθνούς εντάλματος σε βάρος του) συνεντεύξεις σε ξένα μέσα, στις οποίες χαρακτήριζε «ποντικούς» και «λιοντάρια που γίνονται γατούλες» τους αντικαθεστωτικούς.

Την ημέρα της πτώσης της Τρίπολης, είχε διαδοθεί πως ο Σαΐφ είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις του NTC και επρόκειτο δήθεν να παραδοθεί στη Χάγη.

Η φήμη διαψεύστηκε αρκετές ώρες αργότερα, όταν ο ίδιος παρουσιάστηκε στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας σε μία προσπάθεια να εμψυχώσει τους υποστηρικτές του καθεστώτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024