Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οργισμένοι οι Γάλλοι πολίτες για την υπερπολυτελή διαμονή του Ν.Σαρκοζί στις Κάννες

Οργισμένοι οι Γάλλοι πολίτες για την υπερπολυτελή διαμονή του Ν.Σαρκοζί στις Κάννες

Την έντονη αντίδραση των Γάλλων πολιτών έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ξόδεψε περισσότερα από 115.000 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις στις Κάννες (38.500 ευρώ τη βραδιά), στη διάρκεια της πρόσφατης διάσκεψης της G-20. «Τη στιγμή που κινδυνεύει η γαλλική οικονομία, είναι σχεδόν εγκληματικό να ξοδεύονται τόσα ευρώ για καλοπέραση» γράφει η εφημερίδα Le Parisien.

Την έντονη αντίδραση των Γάλλων πολιτών έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ξόδεψε περισσότερα από 115.000 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις στις Κάννες (38.500 ευρώ τη βραδιά), στη διάρκεια της πρόσφατης διάσκεψης της G-20.

O Νικολά Σαρκοζί έμεινε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Majestic» και η διαμονή του στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο γαλλικό δημόσιο.

«Τη στιγμή που λαμβάνονται έκτακτα μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει η γαλλική οικονομία είναι σχεδόν εγκληματικό, δείγμα ανάλγητης φιλοσοφίας του προέδρου, να ξοδεύονται τόσα ευρώ για καλοπέραση», γράφει η «Le Parisien».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ξόδεψε λίγο λιγότερα. Έμεινε στη σουίτα της Γκρέις Κέλι στο ξενοδοχείο «Carlton» με χρέωση 36.000 ευρώ τη βραδιά.

Τρίτος στη σειρά, ο «καλοπερασάκιας» Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αδιαφορώντας για το τεράστιο έλλειμμα της χώρας του, έμεινε στο «Palace», το οποίο χρεώνει 30.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Υπήρξαν και ηγέτες που έδειξαν μεγαλύτερη ευαισθησία για το δημόσιο χρήμα. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έμειναν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων που χρέωναν 13.000 και 19.000 ευρώ τη βραδιά, αντιστοίχως.

Ακόμα πιο συγκρατημένος ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έμεινε σε σουίτα των 2.000 ευρώ του ξενοδοχείου «Marriott» και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διέμεινε «εκτός ζώνης ασφαλείας» σε διαμέρισμα των 1.700 ευρώ τη βραδιά.

Οι Κάννες είναι έτσι κι αλλιώς μία από τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης, αλλά στη διάρκεια των Φεστιβάλ και των διασκέψεων όχι μόνο τα ξενοδοχεία πολυτελείας αλλά και τα ρεστοράν, τα μπιστρό και τα καφενεία αυξάνουν τις τιμές.

Δημοσιογράφοι που κάλυψαν τη διάσκεψη της G-20 εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους, καθώς ένα ποτήρι κρασί σε μπιραρία κόστιζε 12 ευρώ, ένα τοστ ζαμπον-τυρί έφθανε τα 20 ευρώ, το πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων κόστιζε 36 ευρώ και πλέον, ενώ ένα δείπνο σε καλό εστιατόριο κόστιζε πάνω από 180 ευρώ, με το κρασί έξτρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024