Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα επιτέλους έχει νέο πρωθυπουργό, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα

Η Ελλάδα επιτέλους έχει νέο πρωθυπουργό, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα

Η φωτογραφία του Λουκά Παπαδήμου κάτω από τίτλους για την ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ έπειτα από πολυήμερο πολιτικό θρίλερ κυριαρχεί στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης δίπλα στις ειδήσεις για την ιταλική κρίση χρέους. Απέναντι στο δυσκολότερο έργο της καριέρας του, να κρατήσει την Ελλάδα από την κατάρρευση, βρίσκεται ο Λουκάς Παπαδήμος γράφει το Spiegel. «Η Ελλάδα επιτέλους συμφωνεί σε μεταβατικό πρωθυπουργό» μεταδίδει το BBC. «Το πέτυχαν με την τέταρτη» λέει η ισπανική El Pais.

Η φωτογραφία του Λουκά Παπαδήμου κάτω από τίτλους για την ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ έπειτα από πολυήμερο πολιτικό θρίλερ κυριαρχεί στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των μεγαλύτεων διεθνών μέσων ενημέρωσης δίπλα στις ειδήσεις για την ιταλική κρίση χρέους.

Απέναντι στο δυσκολότερο έργο της καριέρας του, να κρατήσει την Ελλάδα από την κατάρρευση, βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, γράφει στο κεντρικό του δημοσίευμα το Spiegel Online. «Η Ελλάδα επιτέλους συμφωνεί σε μεταβατικό πρωθυπουργό» αναφέρει το ΒΒC, μεταδίδοντας το κάλεσμα του νέου πρωθυπουργού για ενότητα μπροστά σε κρίσιμη πορεία για την ελληνική οικονομία.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος, σεβαστός οικονομολόγος, επελέγη να ηγηθεί κυβέρνησης ενότητας που έχει δεσμευθεί να εγκρίνει άμεσα τους σκληρούς όρους του ευρωπαϊκού πακέτου βοήθειας» γράφουν στο κεντρικό τους πρωτοσέλιδο οι New York Times.

Πρώτη είδηση και στην Wall Street Journal η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Η εφημερίδα επισημαίνει πως έληξε το τριήμερο πολιτικό αδιέξοδο και ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να συμβάλει προς την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Ελλάδας.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press μετέδωσαν με «μπαράζ» έκτακτων τηλεγραφημάτων την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Λουκά Παπαδήμο, και τις πρώτες δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού.

Διαρκής κάλυψη των πολιτικών εξελίξεων και από τον βρετανικό Guardian, o νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας και στο πρωτοσέλιδο του Ιndependent.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα ηγηθεί της Ελλάδας έως τον Φεβρουάριο.

Repubblica και Corriere della Sera δεν είχαν άμεσα στο ηλεκτρονικό τους πρωτοσέλιδο την είδηση για τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας δεδομένων των καταιγιστικών εξελίξεων στην Ιταλία, έχουν όμως φιλοξενήσει τις τελευταίες ημέρες πολλά ρεπορτάζ για τον Λουκά Παπαδήμο.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας» είναι ο τίτλος στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation, η οποία γράφει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος τη ΕΚΤ διαδέχεται τον Γιώργο Παπανδρέου, την ώρα που ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Μάριο Μόντο και τώρα πλέον η Γαλλία γεύεται την πίεση των αγορών.

Το σασπένς τελείωσε μετά από τέσσερις ημέρες, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde με τη φωτογραφία του Λουκά Παπαδήμου στο πρωτοσέλιδό της, φιλοξενώντας και το πορτρέτο του νέου πρωθυπουργού υπό τον τίτλο «ένας οπαδός της αυστηρότητας στην κεφαλή της Ελλάδας».

«Το πέτυχαν με την τέταρτη» γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais αναφερόμενη στο πολυήμερο θρίλερ γύρω από τη συμφωνία στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας ως επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας.

Συνετός και λιτός στις δηλώσεις του ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, επισημαίνει η συντηρητική ABC, αναφέροντας ότι εδώ και καιρό ο Λουκάς Παπαδήμος υπογράμμιζε τις συνέπειες από τη μη εκπλήρωση των στόχων του ελληνικού προγράμματος.

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων ραδιοφώνων και τηλεόρασης, όσο και στους δικτυακούς τόπους των εφημερίδων της Αυστρίας είναι η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο.

Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης δίνουν έμφαση στις μακρές συνομιλίες και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν, όπως και στη μεγάλη και δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει ο νέος πρωθυπουργός για να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση, να αποτρέψει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και να ανορθώσει την ελληνική οικονομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024