Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραίτηση, αφού ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας, υπόσχεται ο Μπερλουσκόνι

Παραίτηση, αφού ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας, υπόσχεται ο Μπερλουσκόνι

Ο κύβος ερρίφθη: υποκύπτοντας στις πιέσεις που του ασκούνται, και μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στο ιταλικό Κοινοβούλιο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενημέρωσε τον Ιταλό πρόεδρο πως σκοπεύει να παραιτηθεί μόλις ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας. Ο Μπερλουσκόνι ανέφερε ως μόνη ρεαλιστική λύση τις εκλογές, αν και σημείωσε πως η απόφαση είναι στα χέρια του προέδρου Ναπολιτάνο. «Το ποιος ηγείται ή όχι της κυβέρνησης έχει μικρότερη σημασία από το καλό της χώρας» είπε ο Καβαλιέρε, μιλώντας σε ύφος εντελώς διαφορετικό από ό,τι συνηθίζει.

Ο κύβος ερρίφθη: υποκύπτοντας στις πιέσεις που του ασκούνται, και μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στο ιταλικό Κοινοβούλιο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενημέρωσε τον Ιταλό πρόεδρο πως σκοπεύει να παραιτηθεί μόλις ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας.

Ο Μπερλουσκόνι ανέφερε ως μόνη ρεαλιστική λύση τις εκλογές, αν και σημείωσε πως η απόφαση είναι στα χέρια του προέδρου Ναπολιτάνο.

«Το ποιος ηγείται ή όχι της κυβέρνησης έχει μικρότερη σημασία από το καλό της χώρας» είπε ο Καβαλιέρε, μιλώντας σε ύφος εντελώς διαφορετικό από ό,τι συνηθίζει.

Το νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μέρος των «υποδείξεων» των Βρυξελλών στη Ρώμη ενώ η Ιταλία έχει βρίσκεται στον επίκεντρο της κρίσης, αναμένεται να έχει περάσει από το Μοντετσιτόριο μέχρι το τέλος του μήνα.

Η Τρίτη αποδείχτηκε δραματική στην σχεδόν εικοσαετή -και εξαιρετικά «πολύχρωμη»- πορεία του Καβαλιέρε στην πολιτική ζωή της Ιταλίας: Ο Μπερλουσκόνι εξασφάλισε μεν την έγκριση του απολογισμού του 2010 στην ιταλική Βουλή, αλλά έχασε στην ψηφορορία την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μία λύση» έγραψε στις σημειώσεις του ο Μπερλουσκόνι μετά την ψηφοφορία, και μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συνάντηση με τον Ναπολιτάνο κράτησε περίπου μία ώρα, μετά το πέρας της οποίας η προεδρία ανακοίνωσε τις προθέσεις του πρωθυπουργού.

Ο Μπόσι, της «συμμαχικής» Λέγκας του Βορρά, ήταν ο τελευταίος σε μία σειρά φίλων και αντιπάλων του Καβαλιέρε που τον κάλεσαν ανοικτά σε παραίτηση την Τρίτη. Η αντιπολίτευση, μετά την ψηφοφορία της Τρίτης, έδειξε σε υψηλούς τόνους την έξοδο στον Μπερλουσκόνι, με τον πρόεδρο του Pd να λέει πως η Ιταλία «βρίσκεται μπροστά σε σοβαρό κίνδυνο να χάσει την πρόσβαση στις αγορές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024