Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρφωμένα στο «ελληνικό πόκερ» τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Καρφωμένα στο «ελληνικό πόκερ» τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Λεπτό προς λεπτό καταγράφουν και μεταδίδουν με έκτακτα τηλεγραφήματα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο «ραντεβού» Παπανδρέου-Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο και την αναμενόμενη παραίτηση του πρωθυπουργού υπέρ μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η πορεία προς νέα κυβέρνηση συνεργασίας υπό ασφυκτική ευρωπαϊκή πίεση κυριαρχεί στις μεταδόσεις και τα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης διεθνώς, από την Ιταλία -όπου οι πολιτικές εξελίξεις είναι εξίσου κρίσιμες- και τον Τύπο Γαλλίας και Γερμανίας, έως τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Το πόκερ της ελληνικής ελίτ για την εξουσία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του Spiegel.

Λεπτό προς λεπτό καταγράφουν και μεταδίδουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο «ραντεβού» Παπανδρέου-Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο και την αναμενόμενη παραίτηση του πρωθυπουργού υπέρ μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η πορεία προς νέα κυβέρνηση συνεργασίας κυριαρχεί στις μεταδόσεις και τα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης διεθνώς, από την Ιταλία -όπου οι πολιτικές εξελίξεις είναι εξίσου κρίσιμες- και τον Τύπο Γαλλίας και Γερμανίας, έως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρώτη είδηση η Ελλάδα και στο Al Jazeera.

Τα πρακτορεία Reuters και Associated Press μεταδίδουν με έκτακτα τηλεγραφήματα κάθε εξέλιξη σχετικά με τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό ασφυκτική ευρωπαϊκή πίεση.

«Το πόκερ της ελληνικής ελίτ για την εξουσία» είναι ο τίτλος στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, πάνω από τη φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού να μιλά έχοντας δίπλα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Χάρη Καστανίδη.

Το Spiegel επισημαίνει ότι με τον Γιώργο Παπανδρέου να προτρέπει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την αντιπολίτευση του Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει ότι θα συμμετάσχει μόνο όταν ο πρωθυπουργός παραιτηθεί, τη λύση ίσως φέρουν οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες ενώπιον του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στην «επικείμενη παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου» αναφέρεται ο πρωτοσέλιδος τίτλος στο δικτυακό τόπο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέροντας ότι είναι ακόμη ασαφές εάν ο πρωθυπουργός θα παραιτηθεί πριν ή μετά από τη συμφωνία για τις λεπτομέρειες της μεταβατικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα κάνει πρόοδο προς μία νέα κυβέρνηση γράφει η γαλλική Liberation φιλοξενώντας και ρεπορτάζ σχετικά με την εναντίωση των Ελλήνων στους πολιτικούς τους και τα μέτρα λιτότητας, ενώ ο γαλλικός Monde στο σχετικό του δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παραιτείται πριν από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Πρώτο θέμα στο δικτυακό τόπο του BBC είναι η συνάντηση των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αποχώρηση του πρωθυπουργού.

Ο Guardian αναφέρει ότι η Ελλάδα μάχεται για να δώσει τέλος στην πολιτική κρίση, συνοδεύοντας το κείμενο με φωτογραφία του πρωθυπουργού μέσα από το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο μάλλον θα είναι και το τελευταίο υπό τον Γ.Παπανδρέου, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα σημειώνοντας την πίεση υπό την οποία βρίσκεται η χώρα για το μέλλον της στην Ευρωζώνη.

Για επικείμενη παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου μιλά και το Sky News, αναφέροντας ότι γίνονται συζητήσεις για τον πιθανό αντικαταστάτη του.

Η Ελλάδα προς κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μεταδίδει στο δικτυακό της τόπο η ιταλική Repubblica, μεταφέροντας όλο το κλίμα και τη στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο θέμα της συγκρότησης της κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραιτηθεί μετά το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αναφέρει την ίδια στιγμή στο ηλεκτρονικό του πρωτοσέλιδο το αμερικανικό δίκτυο CNN. Πρώτη είδηση η αναμενόμενη παραίτηση του Γ.Παπανδρέου και στο δικτυακό τόπο του Al Jazeera.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024