Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκπληκτος ο Σαρκοζί από το δημοψήφισμα, «μόνη λύση» για την Ελλάδα το σχέδιο της ΕΕ

Έκπληκτος ο Σαρκοζί από το δημοψήφισμα, «μόνη λύση» για την Ελλάδα το σχέδιο της ΕΕ

«Εξεπλάγη όλη η Ευρώπη» από την αναγγελία του δημοψηφίσματος, ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην πρώτη επίσημη αντίδρασή του μετά τη «βόμβα» από την Αθήνα, υπερασπιζόμενος τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής ως τον «μοναδικό δυνατό δρόμο για επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους». «To να δίνεις το λόγο στο λαό είναι πάντα θεμιτό, αλλά η αλληλεγγύη της Ευρωζώνης δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς συμφωνία για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» είπε ο Σαρκοζί -τον οποίο συνεργάτες του είχαν παρουσιάσει νωρίτερα εκνευρισμένο από την εξαγγελία Παπανδρέου.

«Εξεπλάγη όλη η Ευρώπη» από την αναγγελία του δημοψηφίσματος, ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην πρώτη επίσημη αντίδρασή του μετά τη «βόμβα» από την Αθήνα, υπερασπιζόμενος τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής ως τον «μοναδικό δυνατό δρόμο για επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους».

«To να δίνεις το λόγο στο λαό είναι πάντα θεμιτό, αλλά η αλληλεγγύη της Ευρωζώνης δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς συμφωνία για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» είπε ο Σαρκοζί μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στους δημοσιογράφους.

Την Τετάρτη, Σαρκοζί, Μέρκελ, ΔΝΤ και ευρωπαϊκή ηγεσία θα έχουν έκτακτες συνομιλίες στις Κάννες «ώστε να εξετάσουν με τον Έλληνα πρωθυπουργό τους όρους με τους οποίους θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέγνωσε τη δήλωση στους δημοσιογράφους και αποχώρησε χωρίς να του γίνουν ερωτήσεις. Συνεργάτες του τον είχαν παρουσιάσει νωρίτερα εκνευρισμένο από την εξαγγελία Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται πως ο Σαρκοζί είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να εξασφαλιστεί η ταχεία υιοθέτηση «ενός οδικού χάρτη» για την εφαρμογή του σχεδίου της 27ης Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024