Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία με φόντο το ελληνικό δημοψήφισμα

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία με φόντο το ελληνικό δημοψήφισμα

Έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου της γαλλικής κυβέρνησης συγκάλεσε ο Νικολά Σαρκοζί υπό το βάρος των αναταράξεων που προκαλεί στις αγορές η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος επί της νέας δανειακής σύμβασης. Ο Νικολά Σαρκοζί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ εν μέσω τεταμένου κλίματος σε Παρίσι και Βερολίνο σχετικά με την την κίνηση Παπανδρέου. Στη Σύνοδο της G20 στις Κάννες καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Γάλλος πρόεδρος.

Έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου της γαλλικής κυβέρνησης συγκάλεσε ο Νικολά Σαρκοζί υπό το βάρος των αναταράξεων που προκαλεί στις αγορές η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος επί της νέας δανειακής σύμβασης. Ο Νικολά Σαρκοζί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σε Βερολίνο και Παρίσι επικρατεί εκνευρισμός για την κίνηση Παπανδρέου με τον Νικολά Σαρκοζί να αποδύεται σε προσπάθεια περιορισμού της αναστάτωσης που προκάλεσε στις αγορές η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στην μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία Σαρκοζί και Μέρκελ δήλωσαν «αποφασισμένοι» να εφαρμόσουν το σχέδιο «σωτηρίας» της Ελλάδας, ευχόμενοι να υπάρξει «ταχεία» υιοθέτηση ενός «οδικού χάρτη» για να διασφαλιστεί η εφαρμογή του σχεδίου.

Το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει το απόγευμα σε στενή σύνθεση με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Φρανσούα Φιγιόν και βασικών υπουργών, όπως του υπουργού Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και του υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Συνεργάτης του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε την κίνηση του Γ.Παπανδρέου «παράλογη και επικίνδυνη», ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται εκνευρισμένος, καθώς θεωρούσε πως είχε λύσει το ελληνικό ζήτημα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μουδιασμένο φαίνεται πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και το Βερολίνο. Στη γερμανική πρωτεύουσα είναι διάχυτη η εντύπωση ότι με την απροσδόκητη κίνησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός παίζει όχι μόνο την τύχη του, αλλά και την τύχη της Ελλάδας και του ευρώ κορώνα-γράμματα.

«Γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ για την υιοθέτηση της θαρραλέας συμφωνίας, καταδικάζω αυτή την απόφαση η οποία μοιάζει εντελώς ανεύθυνη από μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού» δήλωσε ο Γάλλος βουλευτής Κριστιάν Εστροσί μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο France Info.

Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν -η οποία υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη- είπε ότι εγκρίνει την διοργάνωση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. «Εναπόκειται στους λαούς να αποφασίζουν το μέλλον τους, όχι σε μερικούς τεχνοκράτες» ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024