Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιφνιδίασε και πυροδοτεί αβεβαιότητα η ελληνική απόφαση, λέει ο Μπερλουσκόνι

Αιφνιδίασε και πυροδοτεί αβεβαιότητα η ελληνική απόφαση, λέει ο Μπερλουσκόνι

Κάτω από την ασφυκτική πίεση των αγορών, με τα spread σε ιστορικό ρεκόρ και το Χρηματιστήριο του Μιλάνου σε ελεύθερη πτώση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι η αιφνίδια ελληνική απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έχει βαρύ αντίκτυπο και καλλιεργεί αβεβαιότητα, σπεύδοντας να διαμηνύσει πως η Ιταλία θα προχωρήσει αποφασιστικά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί και θα παρουσιάσει αναλυτικά τα μέτρα στη Σύνοδο της G20. Την ίδια στιγμή, η ιταλική αντιπολίτευση ζητά την παρέμβαση του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας για το διορισμό νέας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης προς αντιμετώπιση της κρίσης.

Κάτω από την ασφυκτική πίεση των αγορών, με τα spread σε ιστορικό ρεκόρ και το Χρηματιστήριο του Μιλάνου σε ελεύθερη πτώση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι η αιφνίδια ελληνική απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έχει βαρύ αντίκτυπο και καλλιεργεί αβεβαιότητα, διαμηνύοντας πως η Ιταλία θα προχωρήσει αποφασιστικά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί και θα παρουσιάσει αναλυτικά τα μέτρα στη Σύνοδο της G20 στις Κάννες.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική αντιπολίτευση ζητά την παρέμβαση του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για το διορισμό νέας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης προς αντιμετώπιση της κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα.

Ο Ενρίκο Λέτα, ανώτατο στέλεχος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι η παράταξη υπέβαλε σχετικό αίτημα ενώπιον του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουΐτζι Μπερσάνι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της Ιταλίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η κεντροαριστερά «είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της», όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Μπερσάνι μετέφερε την ανησυχία του Ιταλού προέδρου για την κατάσταση στη χώρα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της δανειακής σύμβασης λέγοντας ότι «αυτή ήταν μία απρόσμενη επιλογή που δημιουργεί αβεβαιότητα μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και παραμονές της σημαντικής συνόδου της G20 στις Κάννες».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το σχέδιο διάσωσης που κατάρτισε η Ευρωπαϊκή Ένωση βαραίνει σημαντικά τις συναλλαγές» επισημαίνει ο Μπερλουσκόνι.

Ο ίδιος σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι θα εφαρμοστούν αποφασιστικά οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών μετά το τελεσίγραφο που έλαβε από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στη σχετική ανακοίνωση ο Καβαλιέρε επισημαίνει ότι παρακολουθεί την πορεία των χρηματαγορώ, σε επαφή με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Τζάνι Λέτα, και τον υπουργό Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, και ετοιμάζει τη λειτουργική εφαρμογή των μέτρων της ατζέντας που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστεί στους εταίρους του της G20.

Τα μέτρα θα παρουσιαστούν κατά την επικείμενη σύνοδο της G20 σε επίπεδο αρχηγών και κυβερνήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024