Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ξημερώματα της Τρίτης σε μυστική τοποθεσία στην έρημο έγινε η ταφή του Καντάφι

Τα ξημερώματα της Τρίτης σε μυστική τοποθεσία στην έρημο έγινε η ταφή του Καντάφι

Ο Μουαμάρ Καντάφι ετάφη τα ξημερώματα της Τρίτης σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο, δήλωσαν αξιωματούχοι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) σε ξένα μέσα ενημέρωσης. Η ταφή της σορού έρχεται ύστερα από την τετραήμερη δημόσια έκθεσή της σε ψυγείο κρεάτων στη Μιζουράτα και την έρευνα που διεξάγεται για το λιντσάρισμα του Λίβυου συνταγματάρχη. Εκατόμβη από έκρηξη στη Σύρτη.

Ο Μουαμάρ Καντάφι ετάφη τα ξημερώματα της Τρίτης σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο, δήλωσαν αξιωματούχοι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Στην έρημο ετάφησαν οι σοροί του Μουαμάρ Καντάφι, του γιου του Αλ Μοτασίμ και του πρώην υπουργού Άμυνας, Αμπού Μπακρ Γιούνες Τζάμπερ.

Σύμφωνα με το Associated Press, συγγενείς και αξιωματούχοι παρέστησαν στην τελετή.

Σύμφωνα με φρουρούς στην είσοδο της αγοράς στα προάστια της Μιζουράτα, όπου είχαν εκτεθεί τα πτώματα, μια πομπή τεσσάρων ή πέντε στρατιωτικών οχημάτων τα μετέφερε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε άγνωστη τοποθεσία.

Τρεις ιμάμηδες, οπαδοί του Μουάμαρ Καντάφι, προσευχήθηκαν και πραγματοποίησαν μια θρησκευτική τελετή πριν από τον ενταφιασμό, σύμφωνα με στέλεχος του στρατιωτικού συμβουλίου της Μιζουράτα.

Η ταφή της σορού έρχεται ύστερα από την τετραήμερη δημόσια έκθεσή της σε ψυγείο κρεάτων στη Μιζουράτα.

Το Μεταβατικό Συμβούλιο αναγκάστηκε να ζητήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Λίβυου συνταγματάρχη, μετά από πιέσεις.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο είχε ανακοινώσει ότι η σορός του πρώην ηγέτη της Λιβύης, μαζί με εκείνη του γιου του αλ Μουτασίμ, πρόκειται να ταφούν στην έρημο έπειτα από απλή τελετή.

Αξιωματούχος του NTC είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπήρξε συμφωνία με τη φυλή του Καντάφι για να παραλάβει τη σορό. Η οικογένεια του Λίβυου συνταγματάρχη επιθυμούσε η ταφή να γίνει έξω από τη γεννέτειρα του Λίβυου συνταγματάρχη, Σύρτη.

Εκατόμβη από έκρηξη στη Σύρτη

Σε μία άλλη εξέλιξη, περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 50 τραυματίσθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από έκρηξη δεξαμενής καυσίμων στη Σύρτη, ανακοίνωσε ο Λάιτ Μοχάμεντ, στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν» δήλωσε ο Μοχάμεντ, κάνοντας λόγο για «δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024