Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φρανσουά Ολάντ θα δώσει τη μάχη των Σοσιαλιστών κόντρα στον Σαρκοζί

Ο Φρανσουά Ολάντ θα δώσει τη μάχη των Σοσιαλιστών κόντρα στον Σαρκοζί

Ο κύβος ερρίφθη στις αμερικανικού τύπου προκριματικές εκλογές και ο Φρανσουά Ολάντ είναι το πρόσωπο των Γάλλων Σοσιαλιστών που θα διεκδικήσει την προεδρία στις κάλπες που θα στηθούν την άνοιξη του 2012. Τα προγνωστικά επιβεβαιώνονται και οι κάλπες δίνουν στον μετριοπαθή Ολάντ το «ξίφος» για να μονομαχήσει με τον Νικολά Σαρκοζί -τον οποίο και «εξουδετερώνει» βάσει των σημερινών δημοσκοπήσεων. Ποσοστό 56,5% για τον Ολάντ έναντι 43,5% για την Ομπρί -που αναγνώρισε την ήττα της- με καταμετρημένο άνω του 50% των ψήφων στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Ο κύβος ερρίφθη στις αμερικανικού τύπου προκριματικές εκλογές και ο μετριοπαθής Φρανσουά Ολάντ είναι το πρόσωπο των Γάλλων Σοσιαλιστών που θα διεκδικήσει την προεδρία στις κάλπες του 2012. Τα προγνωστικά επιβεβαιώνονται και οι κάλπες δίνουν στον Ολάντ το «ξίφος» για να μονομαχήσει με τον Νικολά Σαρκοζί.

Ποσοστό 56,5% για τον Ολάντ έναντι 43,5% για την Ομπρί -που αναγνώρισε την ήττα της- με καταμετρημένο άνω του 50% των ψήφων στην ανοιχτή προκριματική αναμέτρηση της Κυριακής.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν σε αυτή τη φάση στον Φρανσουά Ολάντ τη νίκη απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές. Ανάλογη δυναμική είχε και η Μαρτίν Ομπρί, «αρχιτέκτονας» του 35ώρου εργασίας στη Γαλλία που ανήκει στην παραδοσιακή γραμμή των Σοσιαλιστών.

Οι αμερικανικού τύπου προκριματικές εκλογές για το χρίσμα συνιστούν «επίσημη πρώτη» για τους Γάλλους Σοσιαλιστές, οι οποίοι μετά την εκλογή Σαρκοζί το 2007 έχουν κερδίσει όλες τις άλλες αναμετρήσεις με πλέον πρόσφατη την ιστορική νίκη που κατήγαγε η Αριστερά στη Γερουσία.

Η αναμέτρηση διεξήχθη σε δύο γύρους και ήταν ανοιχτή σε όλους τους Γάλλους που ενστερνίζονται τις αξίες των Σοσιαλιστών με τη συμβολή ενός ευρώ. Στον πρώτο γύρο ψήφισαν 2,6 εκατομμύρια άτομα με τους Σοσιαλιστές να τονίζουν ότι κέρδισαν το στοίχημα των ανοιχτών προκριματικών εκλογών. Αυτή την Κυριακή έως το απόγευμα είχαν ψηφίσει 1,7 εκατ. Γάλλοι.

Στον πρώτο γύρο ο Ολάντ είχε εξασφαλίσει το 39% έναντι 30% της επικεφαλής του κόμματος Μαρτίν Ομπρί. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην σύντροφος του Ολάντ και ηττημένη στην προεδρική μάχη του 2007 κόντρα στον Νικολά Σαρκοζί, βρέθηκε στην τέταρτη θέση αποσπώντας γύρω στο 7%, ενώ την έκπληξη έκανε ο Αρνό Μοντμπούρ με ποσοστό 17%.

Αμφότεροι οι Σεγκολέν Ρουαγιάλ και Αρνό Μοντμπούρ «ψήφισαν Ολάντ στο δεύτερο γύρο με τη στήριξη της πρώην συντρόφου του να είναι ουσιαστικά συμβολική, αλλά ιδιαίτερη καθοριστική την υποστήριξη του Μοντμπούρ δεδομένου του υψηλού ποσοστό που κατέκτησε στον πρώτο γύρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024