Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους Αμερικανούς Τόμας Σάρτζεντ και Κρίστοφερ Σιμς το Νόμπελ Οικονομίας 2011

Στους Αμερικανούς Τόμας Σάρτζεντ και Κρίστοφερ Σιμς το Νόμπελ Οικονομίας 2011

Στους Αμερικανούς Τόμας Σάρτζεντ και Κρίστοφερ Σιμς δόθηκε το Νόμπελ Οικονομίας για το 2011. Σε ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας αναφέρεται ότι το Νόμπελ αφορά στη δουλειά που έκαναν ως προς την ανάπτυξη μοντέλων για τη μέτρηση των επιπτώσεων της οικονομικής πολιτικής σε μεταβλητές όπως το ΑΕΠ, ο πληθωρισμός, η απασχόληση και οι επενδύσεις.

Στους Αμερικανούς Τόμας Σάρτζεντ και Κρίστοφερ Σιμς δόθηκε το Νόμπελ Οικονομίας για το 2011.

Σε ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας αναφέρεται ότι το Νόμπελ αφορά στη δουλειά που έκαναν ως προς την ανάπτυξη μοντέλων για τη μέτρηση των επιπτώσεων της οικονομικής πολιτικής σε μεταβλητές όπως το ΑΕΠ, ο πληθωρισμός, η απασχόληση και οι επενδύσεις.

Οι δύο οικονομολόγοι «ανέπτυξαν μεθόδους για να απαντήσουμε σε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη σχέση αιτίου και αποτελέσματος μεταξύ της οικονομικής πολιτικής και διαφόρων μακροοικονομικών μεταβλητών, όπως το ΑΕΠ, ο πληθωρισμός, οι επενδύσεις και η εργασία», ανέφερε η Ακαδημία.

«Πιστεύω ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποίησα και τις οποίες ανέπτυξε ο Τομ είναι σημαντικές ώστε να βρούμε έναν τρόπο να ξεφύγουμε από την κακή κατάσταση» στην οποία βρίσκεται τώρα η παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο κ. Σιμς μιλώντας μέσω τηλεφώνου στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Ακαδημία μετά την ανακοίνωση της βράβευσής τους.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Αυτό που θα κάνω είναι να κρατήσω για λίγο τα χρήματα και να σκεφτώ».

Ο κ. Σιμς δήλωσε ότι δεν περίμενε να κερδίσει παρά την έντονη φημολογία που τον ήθελε να βραβεύεται και πρόσθεσε ότι «δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος», καθώς μοιράζεται το βραβείο με τον συμπατριώτη του Τ. Σάρτζεντ.

Ο Τόμας Σάρτζεντ, 68 ετών καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, «αρχικά μας βοήθησε να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις των συστηματικών μεταβολών της πολιτικής», διευκρίνισε η Ακαδημία.

Ο Κρίστοφερ Σιμς, 68 ετών καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, «επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο τα σοκ επιδρούν σε ολόκληρη την οικονομία», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024