Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραντεβού για τις 15 Οκτωβρίου δίνουν οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου

Ραντεβού για τις 15 Οκτωβρίου δίνουν οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου

Διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» ανά την υφήλιο προγραμματίζονται για τις 15 Οκτωβρίου. Ο δικτυακός τόπος με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» παρουσιάζει έναν χάρτη με περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες τη συγκεκριμένη ημέρα σε τουλάχιστον 45 χώρες. Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη» (Occupy Wall Street), κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου για μία παγκόσμια, ειρηνική διαδήλωση.

Διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» ανά την υφήλιο προγραμματίζονται για τις 15 Οκτωβρίου. Ο δικτυακός τόπος με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» παρουσιάζει έναν χάρτη με περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες τη συγκεκριμένη ημέρα σε τουλάχιστον 45 χώρες.

Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη» (Occupy Wall Street), κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου για μία παγκόσμια, ειρηνική διαδήλωση.

Οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», πρωτοπόροι του κινήματος που ξεκίνησε τον Μάιο, έχουν καλέσει σε διαδηλώσεις στις 15 Οκτωβρίου σε όλη την Ισπανία, εκφράζοντας την ελπίδα την ίδια ημέρα να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι Ιταλοί μαθητές, φοιτητές και καθηγητές που διαδήλωσαν την Παρασκευή σε 90 πόλεις της Ιταλίας έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους για τις 15 Οκτωβρίου.

«Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα» δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χον Αγκίρε Σους, εκπρόσωπος της ισπανικής πλατφόρμας Democracia Real Ya!, που διοργάνωσε την διαδήλωση της 15ης Μαΐου απ’ όπου ξεπήδησε το κίνημα των «Αγανακτισμένων» κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.

«Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία, αλλά όλο τον κόσμο διότι η κρίση είναι παγκόσμια, οι αγορές δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο» σημείωσε.

«Ενωμένοι με μία μόνο φωνή, θα δώσουμε στους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που υπηρετούν να καταλάβουν ότι πλέον είμαστε εμείς, ο λαός που θα αποφασίσουμε το μέλλον μας» αναφέρει ένα μανιφέστο που εγκρίθηκε από τη συνέλευση της Μαδρίτης στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στη Μαδρίτη οι «Αγανακτισμένοι» ζητούν από διαδηλωτές από όλη τη χώρα να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα, όπως είχαν κάνει στις 19 Ιουνίου, όταν τουλάχιστον 200.00 είχαν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ισπανία.

Ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στην Ισπανία, η 15η Οκτωβρίου θα είναι ένα τεστ για την ικανότητα κινητοποίησης του κόσμου από τους «Αγανακτισμένους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024