Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Λιβύη «πηγή έμπνευσης για Συρία, Ιράν, Κίνα και Ρωσία» λέει ο Τζον Μακέιν

Η Λιβύη «πηγή έμπνευσης για Συρία, Ιράν, Κίνα και Ρωσία» λέει ο Τζον Μακέιν

Η επανάσταση στη Λιβύη και η πτώση του Μουαμάρ Καντάφι μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ τους του Σύρους, τους Ιρανούς, τους Κινέζους και τους Ρώσους, υποστήριξε από την Τρίπολη ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν. Σε ερώτηση για το αν οι ΗΠΑ θα συνεργάζονταν με μία λιβυκή ισλαμική κυβέρνηση απάντησε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργάζονταν με όποια κυβέρνηση διάλεγε ο λαός της Λιβύης «αλλά προφανώς οι σχέσεις μας θα επηρεαστούν από το είδος αυτής της κυβέρνησης».

Η επανάσταση στη Λιβύη και η πτώση του Μουαμάρ Καντάφι μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ τους του Σύρους, τους Ιρανούς, τους Κινέζους και τους Ρώσους, υποστήριξε από την Τρίπολη ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Επικεφαλής αντιπροσωπείας γερουσιαστών, της πρώτης στη χώρα μετά την πτώση του Καντάφι, ο υποψήφιος για την προεδρία το 2008 τόνισε ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο λαός της Λιβύης σήμερα εμπνέει το λαό της Τεχεράνης, της Δαμασκού, ακόμα και του Πεκίνου και της Μόσχας»

«Συνεχίζουν να εμπνέουν τον κόσμο», είπε και πρόσθεσε: «Ας γνωρίζει ο κόσμος ότι ακόμα και οι χειρότεροι δικτάτορες μπορεί να ανατραπούν και να αντικατασταθούν από ελευθερία και δημοκρατία».

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί επενδυτές είναι πρόθυμοι να εργαστούν στη χώρα αλλά αυτό θα είναι δύσκολο για όσο συνεχίζονται οι μάχες.

Επισήμανε μάλιστα ως προς αυτό ότι οι δεκάδες οπλισμένες ομάδες των εξεγερμένων πρέπει να ελεγχθούν από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι ΗΠΑ θα συνεργάζονταν με μία λιβυκή ισλαμική κυβέρνηση απάντησε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργάζονταν με όποια κυβέρνηση διάλεγε ο λαός της Λιβύης «αλλά προφανώς οι σχέσεις μας θα επηρεαστούν από το είδος αυτής της κυβέρνησης». Εκτίμησε παράλληλα ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί Λίβυων εξτρεμιστών–«δεν είναι αυτή η φύση τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024