Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες από την «τρομοκρατική επίθεση» στην Άγκυρα

Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες από την «τρομοκρατική επίθεση» στην Άγκυρα

Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης βόμβας που συντάραξε το πρωί της Τρίτης την εμπορική συνοικία Κιζιλάι στην «καρδιά» της τουρκικής πρωτεύουσας. Η ανατίναξη σταθμευμένου οχήματος πυροδότησε αλυσιδωτές εκρήξεις σε παρακείμενα αυτοκίνητα, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από κυβερνητικά κτίρια, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργικού γραφείου. Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση με πρόθεση να προκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα κάνει λόγο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης βόμβας που συντάραξε το πρωί της Τρίτης την εμπορική συνοικία Κιζιλάι στην «καρδιά» της τουρκικής πρωτεύουσας. Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση με πρόθεση να προκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα κάνει λόγο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Ναΐμ Σαχίν.

Η ανατίναξη σταθμευμένου οχήματος στην εμπορική συνοικία, όπου συχνάζουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πυροδότησε αλυσιδωτές εκρήξεις σε παρακείμενα αυτοκίνητα -σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από κυβερνητικά κτίρια, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση χιλιομέτρων, προκαλώντας πανικό.

Συνολικά έξι οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και κτιρίων. Στην περιοχή επικράτησαν χαοτικές σκηνές· έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα και δυνάμεις της αστυνομίας που απέκλεισαν το σημείο υπό το φόβο δεύτερης έκρηξης.

Επί τόπου βρέθηκαν και εισαγγελείς της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι αρχικές πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών ήταν συγκεχυμένες. Ο τελικός απολογισμός είναι τρεις νεκροί και 15 τραυματίες, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης που έκανε προς τους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Ναΐμ Σαχίν.

Οι σοροί τριών ατόμων εντοπίστηκαν σε ένα κτίριο στο σημείο της έκρηξης. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Άγκυρας και τρεις εξ αυτών φέρουν σοβαρά τραύματα.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τη φύση της έκρηξης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι επρόκειτο «πολύ πιθανόν για τρομοκρατική επίθεση», όρος που οι τουρκικές Αρχές χρησιμοποιούν εν γένει για να χαρακτηρίσουν τις επιθέσεις των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών.

Οι Κούρδοι αντάρτες έχουν κλιμακώσει πρόσφατα τις επιθέσεις, ωστόσο βομβιστικές επιθέσεις αποδίδονται επίσης σε ισλαμιστές και αριστερές οργανώσεις.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κατηγορήθηκε για βομβιστική επίθεση στο θέρετρο Κεμέρ στις 28 Αυγούστου, που προκάλεσε τον τραυματισμό δέκα ατόμων, περιλαμβανομένων τριών Σουδών. Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν σε αντίποινα θέσεις των ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Ασαφή παραμένουν τα ακριβή αίτια της σημερινής έκρηξης στην Άγκυρα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίτς δήλωσε ότι οι αστυνομία έχει πληροφορίες ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σταθμευμένο όχημα, ωστόσο άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι επικαλέστηκαν μάρτυρα που φέρεται να δήλωσε ότι κάποιος έριξε ένα φλεγόμενο δοχείο βενζίνης.

Εν τω μεταξύ, τέθηκε υπό κράτηση από τις αστυνομικές δυνάμεις μία γυναίκα που φώναζε συνθήματα κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024