Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές στην Ιαπωνία κατά της πυρηνικής ενέργειας

Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές στην Ιαπωνία κατά της πυρηνικής ενέργειας

Πολίτες που ζητούν την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας βγήκαν μαζικά στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας και άλλων πόλεων της χώρας την Κυριακή, στην επέτειο των έξι μηνών από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν παράλληλα την αγανάκτησή τους για το πώς η κυβέρνηση χειρίστηκε την καταστροφή στις ηλεκτροπαραγωγικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα.

Πολίτες που ζητούν την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας βγήκαν μαζικά στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας και άλλων πόλεων της χώρας την Κυριακή, στην επέτειο των έξι μηνών από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή τους για το πώς η κυβέρνηση χειρίστηκε την καταστροφή στις ηλεκτροπαραγωγικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα.

Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι έκαναν πορεία περνώντας από τα γραφεία της εταιρίας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, της Tokyo Electric Power Company (TEPCO) και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, που επιβλέπει την ενεργειακή βιομηχανία.

Ο σεισμός των 9 βαθμών και το τσουνάμι που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας άφησαν πίσω τους 20.000 νεκρούς και αγνοούμενους και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, όπου εκδηλώθηκε η χειρότερη πυρηνική κρίση μετά το Τσερνόμπιλ.

Διαδηλωτές, υπό τον ήχο τύμπανων, κάλεσαν να σταματήσει πλήρως η λειτουργία όλων των πυρηνικών εργοστασίων στην Ιαπωνία και η ενεργειακή πολιτική να αλλάξει, ζητώντας να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Τέσσερις νεαροί άνδρες δήλωσαν ότι αρχίζουν 10ήμερη απεργία πείνας με σκοπό να πιέσουν να αλλάξει η πυρηνική πολιτική της Ιαπωνίας.

«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό ότι η νέα γενιά εκφράζει την αντίθεσή της στην πυρηνική ενέργεια, και για να διαδώσουμε το μήνυμά μας αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε απεργία πείνας για 10 ημέρες», δήλωσε ο Ναόγια Οκαμότο, 20 ετών.

Ιαπωνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, προσθέτοντας ότι υπήρξαν και άλλες εκδηλώσεις και προσευχές για τα θύματα της καταστροφής της 11ης Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024