Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Νίγηρα ο γιος του Μουμαρ Καντάφι, Αλ-Σααντί

Στον Νίγηρα ο γιος του Μουμαρ Καντάφι, Αλ-Σααντί

Ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Αλ Σααντί, έφτασε στον βόρειο Νίγηρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης του Νίγηρα, στρατιώτες σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαινε. Ο Νίγηρας είχε δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις του έναντι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εάν ο Μουαμάρ Καντάφι και οι γιοι του εισέλθουν στη χώρα. Παράλληλα, την Κυριακή συνελήφθη ο Μπουζέιντ Ντόρντα, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Μουαμάρ Καντάφι για το εξωτερικό.

Ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Αλ Σααντί, έφτασε στον βόρειο Νίγηρα, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης του Νίγηρα.

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο πηγή από τη Λιβύη.

«Επέβαινε σε αυτοκινητοπομπή εννέα ατόμων. Τους σταμάτησαν στο δρόμο για το Αγκαντέζ» δήλωσε ο Μάρου Αντάμου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Νίγηρα δήλωσε ότι την αυτοκινητοπομπή σταμάτησαν στρατιώτες του Νίγηρα που περιπολούσαν στη Σαχάρα.

«Δεν γνωρίζαμε για την άφιξή τους» δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο γιος του Καντάφι και τα άλλα άτομα που επέβαιναν στην αυτοκινητοπομπή θα μεταφερθούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη στην πρωτεύουσα, Νιαμέι.

Ο Αλ-Σααντί Αλ-Καντάφι υπήρξε επικεφαλής των Ειδικών Δυνάμεων της Λιβύης.

Αρκετοί αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι έχουν βρει καταφύγιο στον Νίγηρα, ενώ φήμες ήθελαν ακόμα και μέλη της οικογένειας Καντάφι να φτάνουν στη χώρα.

Ο Νίγηρας έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις του έναντι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εάν ο Μουαμάρ Καντάφι και οι γιοι του εισέλθουν στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη ο Μπουζέιντ Ντόρντα, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Μουαμάρ Καντάφι για το εξωτερικό, από δυνάμεις των εξεγερμένων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Ο Ντόρντα υπήρξε επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, και σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραδοθεί στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Ο Μπ.Ντόρντα είχε πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (NTC) τον Μάρτιο, οι οποίες δεν είχαν καταλήξει σε αποτέλεσμα.

Την πρώτη του επίσκεψη στην Τρίπολη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ.

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον Τζαλίλ, ανεμίζοντας σημαίες του NTC.

«Αυτή δεν είναι η ώρα για τιμωρία ή για να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Πολλά δικαιώματα χάθηκαν και πολλές ήταν οι τραγωδίες που μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει, αλλά αυτή δεν είναι η ώρα (να τα συζητήσουμε). Αυτή είναι η ώρα της συμφιλίωσης» είπε σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Ομαδικοί τάφοι στην Τρίπολη

Σε μία άλλη εξέλιξη, δύο ομαδικοί τάφοι με 20 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε συνοικία της Τρίπολης.

Οι τάφοι βρέθηκαν στη συνοικία Γκράρ Αράντα της Τρίπολης, κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει τα πτώματα για να δει σε ποιους ανήκουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα πτώματα Αφρικανών μισθοφόρων που πολεμούσαν με τις δυνάμεις του Καντάφι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024