Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε Ιάπωνας υπουργός εξαιτίας αστείων για τη Φουκουσίμα

Παραιτήθηκε Ιάπωνας υπουργός εξαιτίας αστείων για τη Φουκουσίμα

Μόλις συμπλήρωσε μια εβδομάδα στη θέση του υπουργού Εμπορίου της Ιαπωνίας, ο Γιοσίο Χασίσο  αναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας άκομψων αστείων σχετικά με το ευαίσθητο θέμα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Οι πιέσεις για παραίτηση ξεκίνησαν μόλις έγιναν γνωστές αναφορές ότι αστειεύτηκε με έναν δημοσιογράφο για τη ραδιενέργεια που εκλύεται από τον σταθμό. «Θα σου μεταδώσω ραδιενέργεια» φέρεται να είπε ο υπουργός -ο οποίος επέστρεψε πριν λίγες μέρες από τη Φουκουσίμα- προσπαθώντας να ακουμπήσει τον δημοσιογράφο.

Μόλις συμπλήρωσε μια εβδομάδα στη θέση του υπουργού Εμπορίου της Ιαπωνίας, ο Γιοσίο Χασίσο αναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας άκομψων αστείων σχετικά με το ευαίσθητο θέμα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Ο Γιοσίο Χασίρο εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση, καθώς σύμφωνα με αναφορές αστειεύτηκε με έναν δημοσιογράφο για τη ραδιενέργεια που εκλύεται από τον σταθμό.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός, ο οποίες επέστρεψε πριν λίγες ημέρες από τη Φουκουσίμα, προσπάθησε να ακούμπησε έναν δημοσιογράφο, λέγοντάς του «θα σου μεταδώσω ραδιενέργεια».

Ο πρόεδρος της πολιτικής επιτροπής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Σέιτζι Μαεχάρα δήλωσε ότι αν αληθεύει το περιστατικό είναι «πολύ σοβαρό».

«Είναι σημαντικό για εκείνον να εξηγήσει με σαφήνεια τις αληθινές του προθέσεις» είπε.

Ο Χακίρο φέρεται επίσης να αποκάλεσε την Φουκουσίμα «πόλη θανάτου», σχόλιο που θεωρήθηκε προσβλητικό για τη μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής καταστροφής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024