Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία δεν θα αφήσει το Ισραήλ να εκμεταλλευτεί μόνο του τη Μεσόγειο, λέει ο Ερντογάν

Η Τουρκία δεν θα αφήσει το Ισραήλ να εκμεταλλευτεί μόνο του τη Μεσόγειο, λέει ο Ερντογάν

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εκτοξεύοντας απειλές κατά του Τελ Αβίβ, εμμέσως και της Λευκωσίας, για τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, δήλωσε ότι στο μέλλον τουρκικά πολεμικά σκάφη θα συνοδεύουν τις τουρκικές αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εκτοξεύοντας απειλές κατά του Τελ Αβίβ, εμμέσως και της Λευκωσίας, για τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ανατολικής Μεσογείου.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Τ.Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να εκμεταλλευτεί μονομερώς τους πόρους της περιοχής και ότι η Άγκυρα έχει πάρει μέτρα για να σταματήσει την ισρηαλινή δραστηριότητα στην ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να αρχίσουν γεωτρήσεις σε οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, έργο στο οποίο συμμετέχουν και ισραηλινές εταιρείες.

Προσθέτει ότι στο μέλλον τουρκικά πολεμικά σκάφη θα συνοδεύουν τις τουρκικές αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δήλωση Ερντογάν έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διακοπή σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ στον αμυντικό τομέα, τον υποβιβασμό των διπλωματικών σχέσεων και τη δήλωση ότι η Τουρκία θα αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο.

Την επόμενη εβδομάδα ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να επισκεφτεί το Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφτεί και τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς αυτό να φαίνεται πολύ πιθανό.

Σύμφωνα τέλος με την Jerusalem Post, Τουρκία και Αίγυπτος πρόκειται να διεξάγουν κοινή ναυτική άσκηση έως το τέλος του χρόνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024