Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλησιάζουν οι Λίβυοι εξεγερμένοι στα τελευταία προπύργια των δυνάμεων του Καντάφι

Πλησιάζουν οι Λίβυοι εξεγερμένοι στα τελευταία προπύργια των δυνάμεων του Καντάφι

Από τρεις πλευρές, και με την υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών, κινούνται οι εξεγερμένοι προς το Μπανί Ουαλίντ, μία από τις τελευταίες πόλεις στην έρημο της Λιβύης που ελέγχουν ακόμη οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι, δηλώνοντας αισιόδοξοι πως η πόλη θα παραδοθεί χωρίς αιματοχυσία. Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών υποστηρίζουν επίσης πως είναι έτοιμες να μπουν στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, ενώ η πίεση αυξάνεται και στη Σάμπχα. Άγνωστο παραμένει ακόμη πού βρίσκεται ο Λίβυος συνταγματάρχης ή οι γιοι του. Συμφιλίωση με όσους «αντιπροσωπεύουν την πρώην ηγεσία» ζητά για την επόμενη ημέρα στη Λιβύη η Ρωσία.

Από τρεις πλευρές, και με την υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών, κινούνται οι εξεγερμένοι προς το Μπανί Ουαλίντ, μία από τις τελευταίες πόλεις στην έρημο της Λιβύης που ελέγχουν ακόμη οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι, δηλώνοντας αισιόδοξοι πως η πόλη θα παραδοθεί χωρίς αιματοχυσία.

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών υποστηρίζουν επίσης πως είναι έτοιμες να μπουν στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, ενώ η πίεση αυξάνεται και στη Σάμπχα.

Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο όμως για κίνηση και δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Καντάφι προς το Μπανί Ουαλίντ, από το νότο. Ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη ανέφερε πως τα μέλη της φυλής που διοικεί την πόλη εμφανίζονται διχασμένοι για το εάν θα πάρουν το μέρος των εξεγερμένων ή όχι.

Άγνωστο παραμένει ακόμη πού βρίσκεται ο Λίβυος συνταγματάρχης ή οι γιοι του, και οι εικασίες δίνουν και παίρνουν: Στελέχη των αντικαθεστωτικών ανέφεραν πως είχαν πληροφορίες πως ο Σαΐφ Καντάφι, είχε διαφύγει στο Μπανί Ουαλίντ μετά την πτώση της Τρίπολης αλλά την εγκατέλειψε πριν από λίγες ημέρες.

Δεν μπορεί να εξακριβωθεί καμία από τις πληροφορίες που δίνουν οι αντικαθεστωτικοί για το πού είναι όσα μέλη της οικογένειας δεν έχουν διαφύγει στην Αλγερία: Οι εικασίες για τον ίδιο τον Μουαμάρ Καντάφι επικεντρώνονται είτε στη Σύρτη είτε στην Σάμπχα.

Μόσχα: «Με τη συμμετοχή όλων, και των «πρώην», η συμφιλίωση»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Κυριακή, σχετικά με τη θέση της Μόσχας για την επόμενη ημέρα στη Λιβύη, πως μέλη της απελθούσας κυβέρνησης της Λιβύης θα πρέπει να συμμετάσχουν στη διαδικασία συμφιλίωσης.

«Εκείνες οι πολιτικές, εθνοτικές και φυλετικές δυνάμεις που εκπροσώπησαν πρώην ηγέτες της κυβέρνησης της Λιβύης θα πρέπει χωρίς προϋποθέσεις να αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας εθνικής συμφιλίωσης» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024