Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ταραχές με μία νεκρή στην Τυνησία, πυρά από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης

Ταραχές με μία νεκρή στην Τυνησία, πυρά από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης

Μία νεαρή Τυνήσια έχασε τη ζωή της σε ταραχές στην Σμπεϊτλά της Τυνησίας, που είχαν ξεκινήσει τα ξημερώματα και κορυφώθηκαν όταν ο στρατός, υπεύθυνος για την επιβολή της τάξης, άνοιξε πυρ για να διαλύσει το πλήθος. Το τι ξεκίνησε τις ταραχές, που εντάθηκαν με την είδηση του θανάτου της νεαρής, είναι ακόμη άγνωστο: Ορισμένοι επιρρίπτουν την ευθύνη σε υποστηρικτές του έκπτωτου Μπεν Άλι, που εκδιώθηκε τον Ιανουάριο, με στόχο την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Μία νεαρή Τυνήσια έχασε τη ζωή της σε ταραχές στην Σμπεϊτλά της Τυνησίας, που είχαν ξεκινήσει τα ξημερώματα και κορυφώθηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ για να διαλύσει το πλήθος. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν επίσης άλλα τέσσερα άτομα, δύο από τα οποία βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το τι ξεκίνησε τις ταραχές, που εντάθηκαν με την είδηση του θανάτου της νεαρής, είναι ακόμη άγνωστο: Ορισμένοι επιρρίπτουν την ευθύνη σε υποστηρικτές του έκπτωτου Μπεν Άλι, που εκδιώθηκε τον Ιανουάριο, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Αυτό όμως, σημειώνει το Reuters, αποτελεί την «εύκολη εξήγηση» που χρησιμοποιείται τους τελευταίους μήνες για την αύξηση των περιστατικών βίας σε μία χώρα που παραμένει ασταθής.

Κάτοικοι της πόλης αναφέρουν πως ο στρατός προσπάθησε να διαλύσει μία «εστία» βίαιων περιστατικών -παραμένει ακόμη ασαφές εάν επρόκειτο για διαμάχη μεταξύ δύο ομάδων πολιτών ή ταραχές άλλου είδους- ανοίγοντας πυρ και προκαλώντας πανικό.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου που επιβεβαίωσε το θάνατο της νεαρής δεν διευκρίνιζε εάν έχασε τη ζωή της από τα πυρά του στρατού ή από το ποδοπάτημα που ακολούθησε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024