Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο σύνταγμα και εκλογές υπόσχεται η ηγεσία των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη

Νέο σύνταγμα και εκλογές υπόσχεται η ηγεσία των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη

Διαβεβαιώσεις σε όλους τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας ότι θα χτιστεί μία κοινωνία ανοχής και σεβασμού στο κράτος δικαίου έδωσε η ηγεσία των αντικαθεστωτικών της Λιβύης. Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ υποσχέθηκε νέο Σύνταγμα και εκλογές μέσα σε 18 μήνες.

Διαβεβαιώσεις σε όλους τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας ότι θα χτιστεί μία κοινωνία ανοχής και σεβασμού στο κράτος δικαίου έδωσε η ηγεσία των αντικαθεστωτικών της Λιβύης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Παρίσι, ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ υποσχέθηκε νέο Σύνταγμα και εκλογές μέσα σε 18 μήνες.

Απευθυνόμενος στον λιβυκό λαό ο Αμπντέλ Τζαλίλ είπε: «Από εσάς εξαρτάται τώρα να ολοκληρώσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε, σταθερότητα, ειρήνη και συμφιλίωση. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι εκπληρώνουμε το δικό μας μέρος της συμφωνίας. Πρέπει να έχουμε ασφάλεια στη Λιβύη. Η ανοχή και η συγχώρεση πρέπει να προωθηθούν. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε ένα κράτος δικαίου».

Ο Γάλλος πρόεδρος που προήδρευσε της συνεδρίασης που έλαβε χώρα στο Παρίσι τόνισε την ανάγκη «συμφιλίωσης και συγχώρεσης», ενώ υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα συνεχιστούν μέχρι ο Καντάφι να σταματήσει να αποτελεί απειλή για τη χώρα.

Επίσης, ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε ότι τη δέσμευση των ξένων κυβερνήσεων να επιστραφούν στου Λίβυους εξεγερμένους τα παγωμένα λιβυκά περιουσιακά στοιχεία.

Η Αφρικανική Ένωση, από την πλευρά της, επανεξετάζει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την μεταβατική ηγεσία στη Λιβύη, μετά τις υποσχέσεις για καλή συνεργασία που έδωσαν τα μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, με νέο του ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai, ο Μουαμάρ Καντάφι κάλεσε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να «συνεχίσουν την αντίσταση», εκτιμώντας ότι εξεγερμένοι και ΝΑΤΟ είναι διχασμένοι.

«Ακόμα κι αν δεν ακούτε τη φωνή μου, συνεχίστε την αντίσταση» δήλωσε ο Λίβυος συνταγματάρχης. «Ας υπάρξει μια διαρκής μάχη και ας καταπιούν οι φλόγες τη Λιβύη» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024