Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Ουάσινγκτον ανησυχεί ακόμη μετά τον ασυνήθιστο για τις ΗΠΑ σεισμό

H Ουάσινγκτον ανησυχεί ακόμη μετά τον ασυνήθιστο για τις ΗΠΑ σεισμό

Για τα σπίτια τους ανησυχούν ακόμη οι κάτοικοι της Ουάσινγκτον εξαιτίας του εξαιρετικά σπάνιου σεισμού που ταρακούνησε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ την Τρίτη. Η αναστάστωση που προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στους -μη συνηθισμένους σε τέτοια φαινόμενα- κατοίκους ήταν τελικά μεγαλύτερη από τις σχετικά περιορισμένες ζημιές σε κτίρια της πόλης.

Για τα σπίτια τους ανησυχούν ακόμη οι κάτοικοι της Ουάσινγκτον εξαιτίας του εξαιρετικά σπάνιου σεισμού που ταρακούνησε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ την Τρίτη.

Η αναστάστωση που προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στους -μη συνηθισμένους σε τέτοια φαινόμενα- κατοίκους ήταν τελικά μεγαλύτερη από τις σχετικά περιορισμένες ζημιές σε κτίρια της πόλης.Αμέσως μετά το σεισμό, εκκενώθηκαν το Πεντάγωνο, ο Λευκός Οίκος και τα κτίρια στο Καπιτώλιο. Χαρακτηριστική τόσο της ταραχής όσο και του πόσο ασυνήθιστος ήταν ο σεισμός για την περιοχή, είναι η δήλωση της υπαλλήλου της αμερικανικής Γερουσίας Γουέντι Όσκαρσον: «Νόμιζα πρώτα πως κάποιες κουνούσε την καρέκλα μου και μετά ότι εξερράγη κάποια βόμβα» είπε -τρίτο σκέφτηκε τον Εγκέλαδο.

Αρκετοί υπάλληλοι άφησαν νωρίτερα τις δουλειές τους για να γυρίσουν σπίτι τους, ενώ προληπτικά έκλεισαν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην ευρύτερη περιοχή. Πρόβλημα σημειώθηκε επίσης και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, λόγω της συμφόρησης.

Ανάμεσα στις ζημιές που προκλήθηκαν είναι και ρωγμή που εντοπίστηκε στο Μνημείο του Ουάσινγκτον, τον πανύψηλο οβελισκό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Εξαιτίας της ρωγμής στον οβελίσκο, ύψους 555 ποδιών (περίπου 170 μέτρα) προς τιμή του προέδρου των ΗΠΑ Τζ.Ουάσινγκτον, το μνημείο θα μείνει επ’ αόριστον κλειστό, αναφέρει το Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024