Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών στη Βιρτζίνια, αναστάτωσε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών στη Βιρτζίνια, αναστάτωσε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ο σεισμός –εντελώς ασυνήθιστος για την περιοχή– μέρος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ ακόμα και μέχρι τον Καναδά. Μικροπανικός στην Ουάσιγκτον και άλλα αστικά κέντρα, εκκενώσεις κτιρίων και προληπτική διακοπή των αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών. Εκτός δικτύου για προληπτικούς λόγους πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ο σεισμός –εντελώς ασυνήθιστος για την περιοχή– μέρος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ ακόμα και μέχρι τον Καναδά προκαλώντας ζημιές, ανησυχία στους κατοίκους και καθυστερήσεις στις συγκοινωνίες. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ενώ οι ζημιές παραμένουν μάλλον περιορισμένες.

Το επίκεντρο, σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία, βρίσκεται στην πολιτεία της Βιρτζίνιας μεταξύ των πόλεων Ρίτσμοντ και Σαρλοτβίλ σε βάθος μόλις έξι χιλιομέτρων.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:51, τοπική ώρα, και έγινε αισθητός στη Νέα Υόρκη, στην Ατλάντα, το Οχάιο και το Μάρθας Βίνγιαρντ στη Μασαχουσέτη όπου παραθερίζει ο πρόεδρος Ομπάμα.

{{{ map }}} Λόγω της δόνησης εκκενώθηκε το κτίριο του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον, όπου πολλοί υπέθεσαν ότι επρόκειτο για έκρηξη βόμβας, μετέδωσε το CNN.

Στην Ουάσιγκτον, που απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, εκκενώθηκε προσωρινά το Καπιτώλιο και έκλεισαν τα μνημεία της πόλης που παραμένουν κλειστά αλλά χωρίς άλλα προβλήματα.

Πάντως αρκετά κτίρια υπέστησαν μικροζημιές με πτώση κομματιών, όπως στο Καθεδρικό της Ουάσιγκτον, και άλλες «μικρής σημασίας δομικές ζημιές».

Πολλοί ένοικοι βγήκαν από τα κτίρια όπου βρίσκονταν με έντονη ανησυχία αν και γρήγορα άρχισαν να επιστρέφουν, αναφέρει ακόμη το CNN.

Δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες σε εργοστάσιο στη Βιρτζίνια βγήκαν προσωρινά εκτός δικτύου από τα αυτοματοποιημένα συστήματα ασφάλειας. Σε άλλους δέκα καταγράφηκαν «ασυνήθιστα γεγονότα», το χαμηλότερο επίπεδο συναγερμού χωρίς να εκφράζονται φόβοι για χειρότερες εξελίξεις.

Στη Νέα Υόρκη εκκενώθηκαν οι πύργοι ελέγχου στα αεροδρόμια JFK και Newark και οι πτήσεις διακόπηκαν προσωρινά μέχρι να επιθεωρηθούν οι εγκαταστάσεις. Οι πτήσεις επανήλθαν μέσα σε σύντομο διάστημα. Προληπτική διακοπή των πτήσεων μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα έγινε και σε άλλα αεροδρόμια, όπως την Ουάσιγκτον και τη Φιλαδέλφεια.

Τέλος, οι συρμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ Βαλτιμόρης και Ουάσιγκτον κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα ενώ γίνονταν έλεγχοι στις εγκαταστάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024