Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τανκς του Άσαντ σφυροκοπούν τις πόλεις Ντέιρ αλ Ζουρ και Χουλέ της Συρίας

Τανκς του Άσαντ σφυροκοπούν τις πόλεις Ντέιρ αλ Ζουρ και Χουλέ της Συρίας

Αψηφώντας τις αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις, ο στρατός του Μπασάρ αλ-Άσαντ εισέβαλε με τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα στην πόλη Ντέιρ αλ Ζουρ, στα ανατολικά της Συρίας και στην πόλη Χουλέ. Αρκετές περιοχές βομβαρδίζονται, ενώ ακτιβιστές κάνουν λόγο για 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στην πόλη Χουλέ. Να σταματήσει να αναπτύσσει δυνάμεις του στρατού εναντίον αμάχων πολιτών απαίτησε από τον Σύρο πρόεδρο ο ΓΓ του ΟΗΕ σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

Αψηφώντας τις αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις, ο στρατός του Μπασάρ αλ-Άσαντ εισέβαλε με τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα στην πόλη Ντέιρ αλ Ζουρ, στα ανατολικά της Συρίας και στην πόλη Χουλέ.

Τα τανκς έχουν εισβάλλει σε αρκετές περιοχές της πόλης Ντέιρ αλ Ζουρ, ενώ αναφέρθηκαν και βομβαρδισμοί.
{{{ map }}}
«Οβίδες πέφτουν σε πολλές πόλεις» ανέφερε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, προσθέτοντας ότι περίπου 250 τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού συμμετέχουν στην επίθεση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι κάτοικοι της πόλης αδυνατούν να φύγουν, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας έχουν περικυκλώσει την πόλη και μερικοί στρατιώτες πυροβολούν πολίτες.

Σύροι ακτιβιστές μιλούν για τουλάχιστον 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο Ντέιρ αλ Ζουρ και την Χουλέ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συριακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμπντελ Καρίμ Ριχάουι, 38 άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ντέιρ αλ Ζουρ.

Βίντεο που ανήρτησαν οι ακτιβιστές στο διαδίκτυο δείχνει πυκνό καπνό να υψώνεται από την πόλη. Ένας άλλος ακτιβιστής, που δεν έδωσε το όνομά του λέγοντας ότι φοβάται αντίποινα, υποστήριξε ότι περίπου 200 άρματα μάχης μπήκαν στην πόλη νωρίς τα ξημερώματα.

Στην Χουλέ, κοντά στην πόλη Χομς, έχασαν τη ζωή τους άλλοι 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Ο ακτιβιστής Μοχάμεντ αλ-Χόμσι, μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Τζαζίρα, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν οι τραυματίες από την περιοχή γιατί συνεχίζεται ο βομβαρδισμός
από το στρατό.

Αυξάνονται οι πιέσεις

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι πιέσεις της διεθνούς κοινότητας προς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Σύρο πρόεδρο του είπε ότι είναι θορυβημένος από την κλιμακούμενη βία στη Συρία και απαίτησε να σταματήσει να αναπτύσσει δυνάμεις του στρατού εναντίον αμάχων πολιτών.

Aργότερα ο Ασαντ επανέλαβε ότι οι Αρχές έχουν την «υποχρέωση να δράσουν εναντίον των παρανόμων, που ττρομοκρατούν τον πληθυσμό».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι μεταρρυθμίσεις στη Συρία θα προχωρήσουν.

Στο μεταξύ, για ακόμα μία φορά οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας καταδίκασαν την «αδιάκριτη χρήση βίας» από τις συριακές δυνάμεις κατά διαδηλωτών. Αλλά και οι χώρες του Κόλπου κάλεσαν τη Δαμασκό να σταματήσει την αιματοχυσία. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί θα συζητήσουν για τη λήψη μέτρων κατά της Δαμασκού.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Ουάσινγκτον θα καλέσει ανοιχτά τον Μπασάρ Αλ Άσαντ να παραιτηθεί, εφόσον νωρίτερα αυτή την εβδομάδα Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υποθάλπει την αστάθεια.

Παράλληλα, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη Συρία, «όσο είναι διαθέσιμα μεταφορικά μέσα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024