Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο κυνήγι των «χακτιβιστών» Anonymous οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ολλανδία

Στο κυνήγι των «χακτιβιστών» Anonymous οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ολλανδία

Πάνω από 20 άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ολλανδία, ως μέλη της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία Anonymous, μετά από αστυνομικές έρευνες για τις κυβερνο-επιθέσεις. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στις ΗΠΑ, όπου στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 16 άτομα. Τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση στην ιστοσελίδα PayPal. Στη Βρετανία συνελήφθη ένας έφηβος, ενώ άλλα τέσσερα άτομα συνέλαβαν οι ολλανδικές αρχές.

Πάνω από 20 άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ολλανδία, ως μέλη της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία Anonymous, μετά από αστυνομικές έρευνες για τις κυβερνο-επιθέσεις.

Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στη Φλόριντα, το Σαν Φρανσίσκο, την Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Νιου Τζέρσι, όπου το FBI ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί 16 άτομα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες στις ΗΠΑ οι 14 θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση στην ιστοσελίδα PayPal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες του FBI κατάσχεσαν υπολογιστές και ηλεκτρονικά αρχεία σε τουλάχιστον έξι σημεία στο Λονγκ Άιλαντ, το Μπρούκλιν και το Μπρονξ.

Στη Βρετανία ένας έφηβος συνελήφθη στο Λονδίνο και άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την ολλανδική αστυνομία.

Κατά το παρελθόν οι Anonymous είχαν εξαπολύσει διαδικτυακές επιθέσεις στους ιστότοπους της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, την Motion Picture Association of America και την Recording Industry Association of America.

Οι Anonymous έγιναν παγκοσμίως γνωστοί αφότου κατάφεραν να «ρίξουν» τις ιστοσελίδες των MasterCard, Visa and PayPal σε ένδειξη συμπαράστασης στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Μεταξύ άλλων έχουν συνδεθεί με κυβερνοεπιθέσεις κατά των CIA, Sony, Fox News, Arizona Department of Corrections και της Booz Allen Hamilton.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024