Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τέλος του «εφιάλτη» του Ντομινίκ Στρος-Καν αναμένουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές

Το τέλος του «εφιάλτη» του Ντομινίκ Στρος-Καν αναμένουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές

Την ελπίδα ότι η αμερικανική Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει άμεσα «όλη την αλήθεια που θα επιτρέψει στον Ντομινίκ Στρος-Καν να βγει από αυτό τον εφιάλτη», εκφράζει η ηγέτις των Γάλλων Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί εν όψει της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν, οπότε και είναι πιθανή η κατάρρευση των κατηγοριών. Η Ομπρί, η οποία έθεσε επίσημα υποψηφιότητα για το χρίσμα των Σοσιαλιστών μετά την «απώλεια» του φαβορί τους, αρνείται να σχολιάσει τις πιθανές πολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης του κατηγορητηρίου.

Την ελπίδα ότι η αμερικανική Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει άμεσα «όλη την αλήθεια που θα επιτρέψει στον Ντομινίκ Στρος-Καν να βγει από αυτό τον εφιάλτη», εκφράζει η ηγέτις των Γάλλων Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί εν όψει της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν, οπότε και είναι πιθανή η κατάρρευση των κατηγοριών.

Η Μαρτίν Ομπρί, η οποία έθεσε επίσημα υποψηφιότητα για το χρίσμα των Σοσιαλιστών μετά την «απώλεια» του φαβορί τους για τη μάχη κόντρα στον Νικολά Σαρκοζί, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πιθανές πολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης του κατηγορητηρίου.

«Αυτή τη στιγμή είναι η φίλη του Ντομινίκ Στρος-Καν που μιλάει: θα ήθελα να πω ότι τα νέα που έφθασαν τη νύκτα από τον αμερικανικό Τύπο μού προκαλούν απέραντη χαρά, όπως και σε όλους τους φίλους του Ντομινίκ» ανέφερε.

«Θέλω να τού εκφράσω και πάλι την αγάπη μου, όπως έκανα όλες αυτές τις ημέρες, στη σύζυγό του Αν και στα παιδιά του» είπε.

Η Μαρτίν Ομπρί διστακτική για μεγάλο διάστημα και έτοιμη να υποχωρήσει υπέρ μίας υποψηφιότητας του Ντομινίκ Στρος-Καν, υπέβαλε την Τρίτη την υποψηφιότητά της για τις εσωκομματικές εκλογές.

Από την πλευρά της, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επίσης υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές, απηύθυνε έκκληση για τον σεβασμό της βούλησης του Ντομινίκ Στρος-Καν ως προς το πολιτικό του μέλλον, εάν απαλλαγεί από τις κατηγορίες εναντίον του και πρόσθεσε ότι δεν εναπόκειται στην ίδια να πει εάν ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να επιστρέψει στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.

Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει στις 13 Ιουλίου.

Η Μισέλ Σαμπάν, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενή υποστηρικτής του Ντομινίκ Στρος-Καν ζήτησε την Παρασκευή τη διακοπή της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη μέχρι τον Οκτώβριο του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και Μαΐου 2012.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024