Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συστηματικούς βιασμούς στις φυλακές καταγγέλλουν οι πολιτικοί κρατούμενοι του Ιράν

Συστηματικούς βιασμούς στις φυλακές καταγγέλλουν οι πολιτικοί κρατούμενοι του Ιράν

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης πέφτουν συστηματικά θύματα βιασμού στις διαβόητες φυλακές του Ιράν από συγκρατούμενούς τους, σε μία μορφή «τιμωρίας» του αντικυβερνητικού κινήματος που φέρει τη σφραγίδα του καθεστώτος Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με δραματικές καταγγελίες που προέρχονται από φυλακισμένους ακτιβιστές. Μία σειρά δραματικών επιστολών που έχουν γράψει πολιτικοί κρατούμενοι και οι οικογένειές τους αποκαλύπτουν ότι οι δεσμοφύλακες δίνουν προφυλακτικά σε εγκληματίες και τους ενθαρρύνουν να βιάσουν μέλη της αντιπολίτευσης.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης πέφτουν συστηματικά θύματα βιασμού στις διαβόητες φυλακές του Ιράν από συγκρατούμενούς τους, σε μία μορφή «τιμωρίας» του αντικυβερνητικού κινήματος που φέρει τη σφραγίδα του καθεστώτος Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με δραματικές καταγγελίες που προέρχονται από φυλακισμένους ακτιβιστές. Μία σειρά δραματικών επιστολών που έχουν γράψει κρατούμενοι και οι οικογένειές τους αποκαλύπτουν ότι οι δεσμοφύλακες δίνουν προφυλακτικά σε εγκληματίες και τους ενθαρρύνουν να βιάσουν μέλη της αντιπολίτευσης.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι αναφέρουν στις επιστολές τους ότι οι Αρχές χρησιμοποιούν τους βιασμούς ως «όπλο» απέναντι στα μέλη της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Ο Μεχντί Μαχμουντιάν, μέλος ενός μεταρρυθμιστικού πολιτικού κόμματος του Ιράν, είναι μεταξύ των κρατουμένων που κατόρθωσαν να περάσουν μυστικά τις επιστολές έξω από τη φυλακή και να αποκαλύψουν την έκταση των βιασμών σε μερικές από τις πιο διαβόητες φυλακές της χώρας.

Ο Μαχμουντιάν συνελήφθη στον απόηχο των αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών του 2009 διότι μίλησε στον Τύπο για την καταστολή του κινήματος που αμφισβήτησε την επανεκλογή του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Σήμερα βρίσκεται στη φυλακή μίας πόλης σε απόσταση 20 χλμ δυτικά της Τεχεράνης.

«Σε πολλά κελιά μέσα στη φυλακή, ο βιασμός έχει γίνει συνήθης τακτική και αποδεκτή» γράφει σε μία επιστολή του που δημοσιεύτηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Ιρανού αντιπολιτευόμενου ηγέτη Μιρχοσεΐν Μουσαβί.

Όπως περιγράφει ο ίδιος και άλλοι κρατούμενοι σε επιστολές τους, οι πολιτικοί κρατούμενοι φυλακίζονται μαζί με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, δολοφόνους και πρώην μέλη ένοπλων συμμοριών. Δεσμοφύλακες μοιράζουν προφυλακτικά σε εγκληματίες και τους ενθαρρύνουν να βιάζουν συστηματικά τους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024