Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισόβια δεσμά σε γυναίκα υπουργό της Ρουάντα για τη γενοκτονία των Τούτσι

Ισόβια δεσμά σε γυναίκα υπουργό της Ρουάντα για τη γενοκτονία των Τούτσι

Γεγονός αποτελεί η καταδίκη σε ισόβια δεσμά της πρώτης γυναίκας πολιτικού για το ρόλο της στη γενοκτονία των Τούτσι στη Ρουάντα, τη δεκαετία του 1990. Η Πολίν Νιραμασουχούκο και άλλοι τέσσερις πρώην αξιωματούχοι καταδικαστήκαν από το Διεθνές Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου στην αφρικανική χώρα, ύστερα από μια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε 10 ολόκληρα χρόνια.

Γεγονός αποτελεί η καταδίκη σε ισόβια δεσμά της πρώτης γυναίκας πολιτικού για το ρόλο της στη γενοκτονία των Τούτσι στη Ρουάντα, τη δεκαετία του 1990.

Η Πολίν Νιραμασουχούκο -υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων -και άλλοι τέσσερις πρώην αξιωματούχοι καταδικαστήκαν από το Διεθνές Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου στην αφρικανική χώρα, ύστερα από μια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε 10 ολόκληρα χρόνια.

Κατηγορούνταν για οργανωμένο πογκρόμ βιασμών και δολοφονιών Τούτσι, το 1994. Η ίδια η 65χρονη πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στη δημιουργία ταγμάτων θανάτου, τα οποία είχαν στόχο την «εξαφάνιση» των Τούτσι όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η Γενοκτονία στη Ρουάντα συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Υπολογίζεται ότι πάνω από 800 χιλιάδες άνθρωποι που άνηκαν στη φυλή των Τούτσι σφαγιάστηκαν από τους Χούτου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024