Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την διαφυγή του από την Τρίπολη φαίνεται πως σχεδιάζει ο Μ.Καντάφι

Την διαφυγή του από την Τρίπολη φαίνεται πως σχεδιάζει ο Μ.Καντάφι

Την Τρίπολη φαίνεται πως ετοιμάζεται να εγκαταλείψει ο Μουαμάρ Καντάφι, μετά από τις αυξημένες αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ σε κτίρια της λιβυκής πρωτεύουσας, την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία προειδοποιεί ότι «ο χρόνος του Λίβυου ηγέτη τελειώνει». «Ο Καντάφι δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής στην πρωτεύουσα» είπε στην «Wall Street Journal» ένας ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Την Τρίπολη φαίνεται πως ετοιμάζεται να εγκαταλείψει ο Μουαμάρ Καντάφι, μετά από τις αυξημένες αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ σε κτίρια της λιβυκής πρωτεύουσας, την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία προειδοποιεί ότι «ο χρόνος του Λίβυου ηγέτη τελειώνει».

Οι αντικαθεστωτικοί κάλεσαν τους ξένους συμμάχους να τους παρέχουν επειγόντως όπλα, ενώ το ΝΑΤΟ επιμένει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιθέσεις από αέρος.

Όπως δήλωσε στην «Wall Street Journal» ένας ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο Καντάφι «δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής στην πρωτεύουσα».

Ωστόσο, αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι δεν βλέπουν σύντομα την διαφυγή του Καντάφι από την Τρίπολη και δεν πιστεύουν ότι ο Λίβυος ηγέτης πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο Καντάφι έχει πολλές ασφαλείς κατοικίες και άλλες εγκαταστάσεις και εντός και εκτός της πρωτεύουσας, στις οποίες μπορεί να μετεγκατασταθεί.

Όπως δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, Μαχμούντ Σχαμάμ, οι αντάρτες πραγματοποιούν μυστικές επαφές με άτομα που βρίσκονται στην υπηρεσία του καθεστώτος και εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στον Καντάφι να μείνει στη χώρα, αρκεί αυτός και η οικογένειά του να συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν την εξουσία.

«Οι όροι μας παραμένουν οι ίδιοι. Αποκλείεται κατηγορηματικά ο Καντάφι και τα μέλη της οικογένειάς του να συμμετάσχουν σε μία μελλοντική κυβέρνηση. Συζητάμε τους μηχανισμούς για την αποχώρηση του Καντάφι» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024