Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εκλογές γρήγορα και με διεθνή επίβλεψη» λέει ο γιος του Καντάφι

«Εκλογές γρήγορα και με διεθνή επίβλεψη» λέει ο γιος του Καντάφι

Την άμεση διενέργεια εκλογών στη Λιβύη υπό το βλέμμα παρατηρητών της διεθνούς κοινότητας προτείνει ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, από τις σελίδες της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη από την Τρίπολη. «Είναι ο μόνος ανώδυνος τρόπος για να βγούμε από το αδιέξοδο στη Λιβύη» λέει ο γιος του Λίβυου συνταγματάρχη, «βαφτίζοντας» τους εξεγερμένους «φανατικούς ισλαμιστές, τρομοκράτες που υποκινούνται από το εξωτερικοί, μισθοφόρους υπό τις διαταγές του Νικολά Σαρκοζί»...

Την άμεση διενέργεια εκλογών στη Λιβύη υπό το βλέμμα παρατηρητών της διεθνούς κοινότητας προτείνει ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, από τις σελίδες της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη από την Τρίπολη. «Είναι ο μόνος ανώδυνος τρόπος για να βγούμε από το αδιέξοδο στη Λιβύη. Να πάμε στις κάλπες και να κερδίσει ο καλύτερος» λέει ο γιος του Λίβυου συνταγματάρχη.

«Οι εκλογές θα μπορούσαν να διενεργηθούν εντός τριών μηνών, το αργότερο ως το τέλος του χρόνου και η εγγύηση της διαφάνειας θα μπορούσε να είναι η παρουσία διεθνών παρατηρητών» αναφέρει ο γιος του Καντάφι στη συνέντευξη που έδωσε στην Corriere στο ξενοδοχείο Radisson Blu της Τρίπολης.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τη συνέντευξη θα έδινε ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντελατί αλ-Ομπέιντι.

Σύμφωνα με τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ, τις εκλογές θα μπορούσαν να επιβλέψουν θεσμοί όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση ή ακόμα το ΝΑΤΟ.

«Το σημαντικό είναι οι εκλογές να είναι καθαρές, χωρίς την υποψία της νοθείας» αναφέρει.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Λίβυων είναι υπέρ του πατέρα μου και ότι βλέπει τους εξεγερμένους ως φανατικούς ισλαμιστές, ως τρομοκράτες που υποκινούνται από το εξωτερικό, ως μισθοφόρους που τελούν υπό τις διαταγές του [Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί]» υποστηρίζει.

Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι ο πατέρας του είναι έτοιμος να παραιτηθεί, εάν χάσει τις εκλογές, αλλά ότι δε σκοπεύει να ζήσει εξόριστος. «Δε θα εγκαταλείψει ποτέ τη Λιβύη. Γεννήθηκε εδώ και σκοπεύει να πεθάνει και να ταφεί εδώ, μαζί με όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα» αναφέρει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024