Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση από τους Anonymous κατά ιστοσελίδων τουρκικών κρατικών υπηρεσιών

Επίθεση από τους Anonymous κατά ιστοσελίδων τουρκικών κρατικών υπηρεσιών

Οι δικτυακοί τόποι πολλών τουρκικών υπηρεσιών δέχτηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης επίθεση από τους Anonymous, με αφορμή τα μέτρα περιορισμού της πρόσβασης που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 22 Αυγούστου. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τρία μέλη της ομάδας «χακτιβιστών» συνελήφθησαν στην Ισπανία για προηγούμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Οι δικτυακοί τόποι πολλών τουρκικών υπηρεσιών δέχτηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης επίθεση από τους Anonymous, με αφορμή τα μέτρα περιορισμού της πρόσβασης που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 22 Αυγούστου.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τρία μέλη της ομάδας «χακτιβιστών» συνελήφθησαν στην Ισπανία για προηγούμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, διακομιστής που βρέθηκε στην κατοχή των τριών συλληφθέντων είχε χρησιμοποιηθεί για το συντονισμό επιθέσεων εναντίον των κυβερνήσεων της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Αλγερίας, του Ιράν, της Χιλής, της Κολομβίας και της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και για κυβερνοεπιθέσεις σε τρεις ισπανικές τράπεζες και στην ιταλική εταιρεία ενέργειας Enel.

Στην Τουρκία, κυβερνοεπίθεση δέχτηκε αρχικά ο δικτυακός τόπος της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο του Διαδικτύου. Επί μισή ώρα δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

Πρόβλημα πρόσβασης υπήρξε και στις ιστοσελίδες της τουρκικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων και του γενικού επιτελείου πολεμικού ναυτικού.

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας του τουρκικής Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής, η οποία θα οργανώσει τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Παράλληλα φαίνεται ότι εξελισσόταν και αντεπίθεση Τούρκων χάκερ κατά των ιστοσελίδων της Anonymous, κλιμακώνοντας τον μικρό κυβερνοπόλεμο.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεση της να επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση σε ιστοσελίδες με άσεμνο περιεχόμενο ακόμα και σε σελίδες με αγγλικούς τίτλους που παραπέμπουν… σε τουρκικές βρισιές.

Από τον Αύγουστο θα εισαχθούν τέσσερα φίλτρα, το εγχώριο, το οικογενειακό, το παιδικό και το στάνταρ, και όλοι οι χρήστες θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να δηλώσουν ποιο από τα τέσσερα θα ενεργοποιήσουν. Πάντως, οι λεπτομέρειες για το νέο σύστημα παραμένουν ως σήμερα ασαφείς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024