Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος στην Αίγυπτο από την αποκάλυψη ότι διαδηλώτριες υποβλήθηκαν σε τεστ παρθενίας

Σάλος στην Αίγυπτο από την αποκάλυψη ότι διαδηλώτριες υποβλήθηκαν σε τεστ παρθενίας

Οργή έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο η ομολογία στρατηγού ότι έγιναν τεστ παρθενίας σε γυναίκες που συνελήφθησαν στη διάρκεια διαδηλώσεων το Μάρτιο, κάτι που μέχρι τώρα αρνούντο οι Aρχές. Σύμφωνα με διαδηλώτρια, όποια γυναίκα δεν ήταν παρθένα αντιμετώπιζε κατηγορίες για πορνεία.

Οργή έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο η ομολογία αιγύπτιου στρατηγού ότι έγιναν τεστ παρθενίας σε γυναίκες που συνελήφθησαν στη διάρκεια διαδηλώσεων τον Μάρτιο, κάτι που μέχρι τώρα αρνούντο οι στρατιωτικές αρχές.

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από το στρατό όταν δυνάμεις του απομάκρυναν βίαια διαδηλωτές από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, στις 9 Μαρτίου.

Μια διαδηλώτρια δήλωσε αργότερα ότι την ξεγύμνωσαν μπροστά στις κάμερες πριν υποβληθεί σε τεστ παρθενίας σε στρατιωτική φυλακή.

Όπως δήλωσε η ίδια, όποια γυναίκα δεν ήταν παρθένα την κατηγορούσαν για πορνεία.

Ανώτερος στρατηγός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, παραδέχθηκε στο CNN ότι έγιναν τεσ παρθενίας και υπεραμύνθηκε της πρακτικής αυτής.

«Δεν θέλαμε να μάς κατηγορήσουν ότι τις κακοποιήσαμε σεξουαλικά ή ότι τις βιάσαμε. Για το λόγο αυτό θέλαμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν εξ αρχής παρθένες» τόνισε ο στρατηγός και πρόσθεσε: «Καμία από αυτές δεν ήταν (παρθένα)».

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, που κυβερνά τη χώρα μετά την εκδίωξη από την εξουσία του Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι ερευνά τις καταγγελίες για βασανιστήρια και τεστ παρθενίας.

Η ομολογία του στρατηγού γίνεται ενώ ακτιβιστές επικρίνουν το Συμβούλιο ότι ακολουθεί τις ίδιες καταπιεστικές τακτικές που προκάλεσαν την εξέγερση κατά του Μουμπάρακ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024