Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα τέλη Ιουνίου θα αποπλεύσει ο διεθνής στολίσκος για τη Γάζα

Στα τέλη Ιουνίου θα αποπλεύσει ο διεθνής στολίσκος για τη Γάζα

Αποφασισμένοι να σπάσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Γάζα εμφανίζονται οι διοργανωτές της μετάβασης του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνέντευξη τους στην Κωνσταντινούπολη για την πρώτη επέτειο της ένοπλης επέμβασης στο Mavi Marmara. Δεκαπέντε πλοία από διαφορετικά λιμάνια της Μεσογείου θα ξεκινήσουν γύρω στις 20 Ιουνίου (δηλαδή μετά τις τουρκικές εκλογές της 12ης Ιουνίου) για τη Γάζα, μεταξύ τους και το Mavi Marmara.

Αποφασισμένοι να σπάσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Γάζα εμφανίζονται οι διοργανωτές της μετάβασης του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνέντευξη τους στην Κωνσταντινούπολη για την πρώτη επέτειο της ένοπλης επέμβασης στο Mavi Marmara.

«Χαιρετίζουμε με όλη μας την καρδιά την απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης να λειτουργεί με τρόπο μόνιμο το πέρασμα της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας αλλά ο παράνομος αποκλεισμός του Ισραήλ παραμένει σε ισχύ», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Πισσίας, συνδιοργανωτής της αποστολής του στολίσκου.

«Το Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να χρησιμοποιούν τη θάλασσά τους και ελέγχει αυστηρά τα αγαθά που μπαίνουν και βγαίνουν στην Γάζα. Ως εκ τούτου, πρέπει να συνεχίσουμε να αψηφούμε αυτόν τον αποκλεισμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεκαπέντε πλοία από διαφορετικά λιμάνια της Μεσογείου θα ξεκινήσουν γύρω στις 20 Ιουνίου για τη Γάζα, σημείωσε ο κ. Πισσίας.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία είναι προγραμματισμένες για τις 12 Ιουνίου οπότε η ημερομηνία απόπλου έχει μετατεθεί για να αποφευχθούν τυχόν προεκλογικές επιπλοκές.

Τα πλοία, που θα προέρχονται από τον Καναδά, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Τουρκία, θα βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στα νότια της Κύπρου.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ανεπίσημα διαρρέει την πληροφορία ότι οι στολίσκος θα αντιμετωπιστεί με διαφορετικές τακτικές, αναφέρει το Reuters.

Στο Mavi Marmara επιτέθηκαν τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 2010 Ισραηλινοί κομάντο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα Τούρκοι πολίτες. Εκατοντάδες άλλοι –μεταξύ τους και αρκετοί Έλληνες– συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν προσωρινά σε φυλακές.

Η επέμβαση όξυνε τις ήδη ψυχρές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ με την Άγκυρα να ζητά δημόσια συγγνώμη, κάτι που αρνείται το Ισραήλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024