Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρνείται ο Ράτκο Μλάντιτς ότι είχε ρόλο στη σφαγή στη Σρμπρένιτσα

Αρνείται ο Ράτκο Μλάντιτς ότι είχε ρόλο στη σφαγή στη Σρμπρένιτσα

Ο κατηγορούμενος για γενοκτονία πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς υποστηρίζει ότι ουδεμία ανάμειξη είχε στη χειρότερη θηριωδία επί ευρωπαϊκού εδάφους από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μλάντιτς ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε εντολή για τη σφαγή στη Σρμπρένιτσα «που μπορεί να έγινε πίσω από την πλάτη του», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γιος του. Τη Δευτέρα αναμένεται η έφεση κατά της έκδοσης Μλάντιτς στη Χάγη με τους συνηγόρους του να επιμένουν ότι η διανοητική υγεία του πελάτη τους έχει επιδεινωθεί. Το ICTY αναμένει πάντως την «άφιξη» Μλάντιτς εντός των επόμενων 24ώρων.

Ο κατηγορούμενος για γενοκτονία πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς υποστηρίζει ότι ουδεμία ανάμειξη είχε στη χειρότερη θηριωδία επί ευρωπαϊκού εδάφους από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μλάντιτς ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε εντολή για τη σφαγή στη Σρμπρένιτσα «που μπορεί να έγινε πίσω από την πλάτη του», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γιος του.

Τη Δευτέρα αναμένεται η έφεση κατά της έκδοσης του Ράτκο Μλάντιτς στη Χάγη με τους συνηγόρους του να επιμένουν ότι η διανοητική υγεία του πελάτη τους έχει επιδεινωθεί και δεν επιτρέπει την έκδοση.

Οι δικηγόροι του Μλάντιτς, όπως και τα μέλη της οικογένειάς του, εμμένουν από την ημέρα της σύλληψής του, την περασμένη Πέμπτη, ότι δεν είναι σε θέση να εκδοθεί στη Χάγη λόγω της σωματικής και διανοητικής του κατάστασης.

Η σερβική Δικαιοσύνη έκρινε, ωστόσο, την Παρασκευή ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς επιτρέπει την έκδοσή του και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) αναμένει την «άφιξή» του εντός των επόμενων 24ώρων.

Ο Ράτκο Μλάντιτς υποστηρίζει ότι δεν έχει «καμία σχέση» με τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995 στη Βοσνία, όπως δήλωσε την Κυριακή στους δημοσιογράφους ο γιος του, Ντάρκο.

«Δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση» με τη σφαγή των περίπου 8.000 μουσουλμάνων από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας, των οποίων ηγείτο εκείνη την εποχή, ανέφερε ο Ντάρκο Μλάντιτς κατά την έξοδό του από μονάδα κράτησης του σερβικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου, όπου είχε μόλις δει τον πατέρα του.

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Μλάντιτς υποστήριξε επίσης, σύμφωνα με το γιο του, ότι είχε δώσει διαταγή «να απομακρυνθούν κατ’ αρχήν οι τραυματίες, οι γυναίκες και τα παιδιά και στη συνέχεια οι μαχητές» από τη Σρμπρένιτσα.

Ο Ράτκο Μλάντιτς επανέλαβε «ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό», με τη σφαγή, η οποία «μπορεί να έγινε πίσω από την πλάτη του» κατέληξε ο γιος του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024