Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβουλία της Νοτίου Αφρικής για απομάκρυνση του Καντάφι από τη Λιβύη

Πρωτοβουλία της Νοτίου Αφρικής για απομάκρυνση του Καντάφι από τη Λιβύη

Την Τρίπολη σχεδιάζει να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι για την απομάκρυνση του Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία. Έξι νέες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Τρίπολη, στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια που αποτελεί μόνιμο στόχο των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ.

Την Τρίπολη σχεδιάζει να επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, προκειμένου να συζητηθεί μία στρατηγική εξόδου του Μουαμάρ Καντάφι σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση.

Η επίσκεψη θα έχει ως στόχο να συζητηθούν τρόποι για την απομάκρυνση του Λίβυου ηγέτη από την εξουσία, όπως ανέφερε το Talk Radio 702.

Ο εκπρόσωπος του Νοτιοαφρικανού προέδρου δεν έχει ακόμη κάνει κάποιο σχόλιο για το ταξίδι στη Λιβύη.

Στο μεταξύ, έξι νέες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Τρίπολη, στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια, που αποτελεί μόνιμο στόχο των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ, όπου βρίσκονται κατοικίες του Καντάφι και κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο τμήμα που πιστεύεται ότι διαμένει ο Μουαμάρ Καντάφι και βρίσκεται πλησίον της τοποθεσίας που αποτέλεσε στόχο των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ που σημειώθηκαν την Τρίτη και που σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης στοίχισαν τη ζωή τριών πολιτών και προκάλεσαν τον τραυματισμό 150.

Το κρατικό κανάλι αμέσως μετά την τελευταία έκρηξη τις απέδωσε στην επίθεση «των αποικιοκρατών σταυροφόρων της Δύσης » εναντίον του λαού της Λιβύης.

Το ΝΑΤΟ, πάντως, ανακοίνωσε ότι ο στόχος της χθεσινής επιδρομής ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούσαν ορμητήριο για επιδρομές εναντίον του λαού της Λιβύης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024